VVSKupp i Sarpsborg, en av pionerene på merkevarer til lavpris innen vvs har i svært liten grad opplevd bruk av markedsmakt fra de store baderomskjedene eller grossistene, slik Plusvvs ved Trond Frigaard beskriver i Dagens Næringsliv og på vvsforum. Selskapet VVSKupp samarbeider dessuten med flere norske og utenlandske grossister og leverandører uten å ha opplevd leveringsproblemer.


- Jeg ønkser ikke å gå inn på denne konkrete saken, men vi har solgt eksklusive VVS-produkter til lavpris i 5 år og har sjelden opplevd at noen vil gjøre det vanskelig for  oss, tvert imot er de fleste inneforstått med at et lavpriskonsept har sin rett, sier daglig leder ved VVSKupp i Sarpsborg, Håkon Tegneby til vvsforum.

Lave priser
VVSKupp kjøper i dag inn sine varer fra ulike aktører fra inn- og utland.

- En del av de kostbare kapitalvarene kjøper vi naturligvis inn direkte fra kontintentet, og det var slik vi startet opp vår geskjeft. Vi samarbeider også med flere norske importører og leverandører der hvor de konkurransedyktig, sier Tegneby, som har har som strategi å utvikle gode og langsiktige relasjoner til sine leverandører. 


- Vi opplever ikke at det er vanskelig å få tak i varer. Tvert i mot har vi de siste par årene opplevd at flere norske importører og leverandører har tatt kontakt med oss for et mulig samarbeid, sier Tegneby soma har registrert at Comfort-kjeden føler at prisene som Plusvvs har gått ut med ikke har vært riktige.

- Vi har ikke sett på dette i detalj eller sammenlignet, men fra vår side er vi svært nøye med å oppgi riktige veiledene priser, som peker på at bruk av feil veiledene priser dessverre er en praksis som har blitt utbredt innen lavprishandel og netthandel. Vi ønsker videre ikke å benytte oss av prissammenligninger mot våre konkurrenter, sier Tegneby.

Billigst på bad
VVSKupp har også registrert at Plusvvs har gått ut med at de er billigst på merkevarer på nett, etter å ha fått forbrukerombudet med på en sammenligning av et utvalg produkter.


Tegneby mener denne påstanden ikke viser den fulle sannhet.

- Vi er pr dato billigere enn Plusvvs på flere hundre sammenfallende produkter, eks Hafa/Westerbergs. Jeg anbefaler derfor kundene å sjekke priser og tilgjengelighet selv, sier Tegneby til vvsforum.


VVSKupp er i følge sin egen hjemmeside Norgest største nettbutikk for merkevarer innen bad og kjøkken.


- Jeg bør vel også for ordens skyld legge til at PlussVVS er en av mange nykommere i denne nisjen som har eksistert snart 6 år i Norge og i 12 år i Danmark. Konkurranse er imidlertid bare sunt så lenge den foregår på en redelig måte, sier Tegneby til vvsforum.