Det nye anlegget er bygget for å ta i mot cirka 20 000 tonn slam, samt 10 000 tonn flytende septik og cirka 5 000 tonn matavfall. Det gir en daglig produksjon av metangass på cirka 6 000 kubikkmeter per dag, noe som tilsvarer 16 GWh årlig

- Gassen vil i første omgang gå til produksjon av strøm og varme, men planen er å bygge et oppgraderingsanlegg for å kunne bruke gassen som drivstoff. Dette er fortsatt på planleggingsstadiet og skal komme på plass i løpet av 2013, sier direktør Pål Smits til Gassmagasinet.no.

- Vi har allerede et system for produksjon av strøm og varme. Derfor venter vi med oppgraderingsanlegget slik at vi får biogassproduksjonen til å fungere skikkelig før vi går videre.

I Cambi-anlegget blir slammet termisk forbehandlet ved hjelp av trykkoking i to timer på 160 grader. Dette gjør at slammet blir lettere nedbrytbart i utråtningen. Purac har vært entreprenør på alt øvrig teknisk anlegg.
Kunne vært bedre

Lindums nye biogassanlegg er det første ferdigstilte anlegget i Norge som har fått støtte fra Enova. Den totale investeringen for anlegget er 115 millioner kroner, og Enova har bidratt med åtte av disse.