LG´s Europasjef, Alan Song, innviet i juni det nye nordiske akademiet rett nord for Stockholm. Det er i disse lokalene at LG skal utdanne 300 personer allerede ved utgangen av 2010.

- Med denne satsingen vil vi skape et sterkt fundament for våre kunder å stå på. Våre kunder skal være godt informert, skolert og trygge på våre produkter, sier den nordiske salgsdirektøren, Azita Hedayati.
Utdanningen retter seg i første rekke mot installatører selv om andre yrkesgrupper definitvt er aktuelle.

- I dag er behovet stort for detaljkunnskap innen prosjektering og håndtering av kombinert varme og kjølesystem. Derfor vil vi også tilbyutdanning rettet direkte mot konsulenter, arkitekter, byggherrer og de som måtte komme i profesjonell kontakt med våre produkter. Dette sier den tekniske sjefen for Norden, Stefan Løgdberg.

Hele LG´s produktspekter finnes i lokalene for den tekniske utdanningen.
- Her kan vi vise hvordan selve installeringen bør gjøres og til og med simulere tekniske feil. Dette gir kursdeltagerne mulighet til å trene på feilsøk og andre mer avanserte øvelser. Plasseringen av akademiet er valgt med omhu. I nærheten av det nordiske hovedkontoret og sist men ikke minst nære Arlanda flyplass og
Stockholm by.

Med store markedsandeler i alle de nordiske landene er det viktig at kundene og deres “studenter” har lett tilgang til flyplass og hotell i nærheten. LG utviklet sitt aller første AC i 1968 og er i dag verdens største
varmepumpeleverandør. Totalt finnes 8 fabrikker over hele verden som tilsammen utvikler ca 16 millioner enheter per år.