Scandic Sjølyst på Skøyen åpner i disse dager ny avdeling med 107 hotellrom og egen konferansesal på totalt 5.500 kvm. Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift har utført arbeidet med sanitær, sprinkler, varme og kjøling i prosjektet. Kontrakten har en verdi på 20 millioner og er utført som en teknisk underentreprise for totalentreprenøren Østheim Entreprenør AS.

– Lokalene var tidligere kontorer, så når vi begynte prosjektet var det fortsatt leietakere igjen i bygget. Etter at alle hadde flyttet ut var jobben vår som i et nybygg, sier Ørjan Sjåmo, prosjektleder i Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift.

Saken fortsetter under bildet:

Teknisk rom på Scandic Sjølyst[/caption]

– Byggherre hadde lagd en grei beskrivelse slik at vi kunne levere i henhold til kravene. Vi hadde jevnlige prosjekteringsmøter med arkitekt og byggherre til stede, noe som har gjort at prosjektet totalt sett har gått greit selv med kort byggetid, sier han.

– Nå blir det spennende å se hvordan bygget fungerer etter åpningen. Vi følger opp med optimalisering og eventuelle reklamasjoner fortløpende. Byggherre står for driften og vi bistår med optimalisering, sier han.

Eksperter på sprinkelanlegg
Selskapet har jobbet mye med sprinkelanlegg og er på utførelse oppdatert på sprinkelregelverk etter gjennomført SG-kurs utførende i Haugesund.

– Vi har egen sprinkelavdeling som tar seg av igangkjøring og service av sprinkelanlegg. Vår sprinkleravdeling kjører i gang sprinkelanlegg i prosjektfasen, og byggherre overtar driften og ettersyn i forhold til serviceavtaler i etterkant eller benytter oss til dette, sier han.

Saken fortsetter under bildet:

Installasjoner over himling.[/caption]

– Etterspørselen er stor etter denne type kompetanse. Mange har tatt for lett på service og ettersyn av sprinkelanlegg, og vi avdekker mye rart. Sprinkleravdelingen hos oss brukes internt i prosjektene og benyttes i tillegg til service ute på kundenes anlegg. Det er krav til årlig ettersyn og kontroll og det er i den forbindelse at vi avdekker mye rart, sier han.

[fact_box fact_box_id="61924"]

Selskapet har vært utførende for sanitær, varme og sprinkler i konferansesal og på kjøkken plan 1. I tillegg har selskapet installert teknisk røranlegg for kjølemaskiner og ventilasjon på tak plan 8, samt teknisk varmesentral, beredere og sprinklerstasjon i kjeller. Sprinkelanlegget følger NS 12845 i plan 1 og resterende er boligsprinklet etter Insta 900. I tillegg er det lagt vannbåren gulvvarme i bad på hotellrom, tilkoblet kombivifte for kjøling og varme i hvert hotellrom og levert radiatorer i konferanserom og gulvvarme i garderober.