I samarbeid med Skanska Norge AS leverer Haaland Klima AS komplette klimatekniske løsninger til OCCI. Prosjekter omfatter både ny Ullern Videregående skole og 3 stk lamell med næring på toppen av skolen. Næringsdelen skal blant annet inneholde en del laboratorier og et produksjonsapotek for Radiumhospitalet. Prosjektet er et såkalt OPS prosjekt. Samlet behandlet luftmengde er ca. 390.000m3/h.

- Vi skal levere ventilasjonssystemene, kjølemaskiner og automatikk i dette prosjektet, forteller Thomas Haaland som har ansvar for å gjennomføre leveransene fra Haaland Klima.

Til VVSforum sier han at prosjekteringsarbeidet har foregått i ett år. På byggeplassen er man godt i gang med bæresystemene i bygget som består av prefabrikkerte elementer.

- Når det gjelder montasje av ventilasjon, er vi i oppstartsfasen nå, forteller han.

Det skal benyttes romreguleringssystemet WISE fra Swegon på skolen og i kontorarealer. I laboratorier skal det benyttes romreguleringssystemet Phoenix. For skole og kontordelen av bygget skal det benyttes Gold ventilasjonsaggregater.

- Hvilke underleverandører/samarbeidspartnere bruker Haaland Klima her?

- Vi benytter Skiptvet blikk as for oppføring av kanalanlegg og Klimakontroll AS på automatikken.

- Begge disse er samarbeidspartnere vi har god erfaring med fra slike prosjekter, sier han.

- Hva er utfordringene, kompleksiteten i et såpass krevende miljø som OCCI vil bli?

- Den kanskje største utfordringen for et såpass komplekst prosjekt er fremdriften. I dette bygget er det en del områder som laboratorier og renrom, som krever mye tverrfaglig testing før de ferdigstilles. Frem til nå i prosjektet har vi hatt mye fokus på å få frem informasjon fra de forskjellige leietakerne/brukerne i bygget. Dette har vært veldig viktig for å få gjennomført prosjekteringen, samtidig som man skal sikre at brukerne får frem sine ønsker, sier Thomas Haaland.

Forsknings- og industriklyngen Oslo Cancer Cluster – OCCI ble etablert i 2006 og har status som det eneste ”Norwegian Centres of Expertise” innen helse. Medlemmene representerer de viktigste aktørene innen kreftforskning og -utvikling fra forskningsinstitusjoner, oppstartsselskaper, små- og mellomstore bedrifter, globale farmasiselskaper, myndigheter, sykehus og pasientforeninger.

Oslo Cancer Cluster er en non-profit organisasjon med over 70 medlemmer som jobber sammen for å utvikle morgendagens kreftmedisiner raskere enn i dag. Målet er å bedre livskvaliteten for kreftpasienter.

Med fokus på forskning om kreftsykdommer og etableringen av Incubator - Oslo Cancer Cluster Incubator AS. En inkubator bidrar til å utvikle innovasjonsbedrifter i en tidlig fase ved bruk av komoetanse og nettverk som inkubatoren har. Ofte tilbyr inkubatorer administrative tjenester og kontorleie. I USA har det vist seg at bedrifter som utvikler seg i en tidlig fase ved hjelp av inkubatorer, har betydelig større sannsynlighet for å lykkes enn andre.

Oslo Cancer Cluster Innovation Park er et unikt prosjekt på mange måter. Det blir bygget etter et entusiastisk privat initiativ, og som nabo til Radiumhospitalet. Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark har fått en sterk og kompetent eierkonstellasjon, som vi tror vil styrke prosjektet.

OCCI AS eies av Utstillingsplassen, OBOS Forretningsbygg AS, SIVA Eiendom Holding AS, Industrifinans OCCI AS og Oslo Cancer Cluster, om å bygge Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark (OCCI) på Ullern i Oslo. En av aksjonærene, SIVA, har lang erfaring av å bygge kunnskapsmiljøer og innovasjonsparker i Norge.

Prosjektet har en sentral beliggenhet og oppføres ved siden av Ring 3 og Radiumhospitalet. Bygget vil ha BREEAM-klassifisering «Very Good», og i tillegg vil det bli etablert en grønn buffer med plantefelt og trær langs Noreveien slik at den bevaringsverdige naturen i området vernes.

Radiumhospitalets forskningsbygg blir en del av Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark. Innovasjonsparken vil bli Norges første bygg som forener klinisk kreftforskning, biotekbedrifter og Ullern videregående skole.