Modulene har en ny mørk farge og fås i forskjellige grader av transparens, alt fra 25 prosent til helt opak (ugjennomsiktig) løsning. Den nye cellesammensetningen med flere lag, samt den karakteristiske mørke blanke overflaten, gir en forbedret virkningsgrad, opplyser selskapet i en pressemelding.

Solcellene er spesielt godt egnet til fasadeintegrering da de er mindre sensitive for skygger, og produserer mye strøm selv uten direkte sollys.

Schüco ProSol TF kan integreres som tett luftet kledning i en fasade og eller som transparente vindusglass. Modulene produserer strøm med ytelse rundt 80 Wp/m2.

Saken fortsetter under bildet:


De nye tynnfilm solcellemodulene fås i modulstørrelser på:
Minimum størrelse på enkeltmoduler er  B: 200 x H: 300 mm og maksimal størrelse er B: 2.200 x H: 2.600 mm.
Maksimale størrelse med modulskjøter B: 2.000 x H: 4.000 mm

- I Norge går rundt 40 prosent av energiforbruket til drift av bygninger. Bærekraftig energibruk og energieffektivisering er viktige virkemidler for å begrense den globale oppvarmingen og CO2-utslipp fra bygg. Vi vil være med på å påvirke dette i riktig retning, derfor har Schüco utviklet ProSol TF+ som er solceller med tynnfilmteknologi, skriver selskapet videre.

- Kombinasjonen av solcelleteknologi og høyisolerte fasadesystemer gjør det mulig å oppføre arkitektoniske, energieffektive bygg med høy standard. Modulene har en mørk brilliant optikk som lar seg perfekt integrere i arkitekturen, forteller Schüco