Helt siden ESBE lanserte sine første fastbrenselprodukter VTC/LTC har man konstant arbeidet med å forbedre og komplettere sitt sortiment, slik at boligeiere er sikret optimal energieffektivitet.

Ny sikkerhetsventil
Den termiske sikkerhetsventilen VST112 forhindrer at temperaturen blir for høy i fastbrenselpanner, som inngår i et lukket varmesystem, helt i tråd med standarden EN12828.

Oppvarmingskapasiteten i slike systemer får gå til maksimalt 100kW. Det er av den grunn nødvendig å installere denne termiske sikkerhetsventilen ni systemer der varmenheten er utrustet med en varmtvannsbereder. Ventilen fungerer som en trykkavlasterventil som åpner seg når temperaturen stiger. Ventilen styres av to virkningsfulle temperaturfølere som er uavhengige av hverandre.

Når det gjelder dragregulatorserien ATA200 er den beregnet for temperaturregulering av pannen ved bruk av fast brensel gjennom å tilpasse lufttilførselen. Monteringen er for øvrig meget enkel.

Sparer miljøet
Røykgastertermostaten CTF-150 har bruksområde for til- og fra avregulering av sirkulasjonspumper og leddgrupper. Termostaten består av en temperatursonde som er tilsluttet en reglerenhet. Dette er velutviklede og velprøvde produkter.

- Man sparer miljøet og man sparer penger våre produkter, fastslår markedssjef, Louise Söderlund i ESBE.
ESBE omsetter for 400 millioner svenske kroner og har 20 ansatte. Selskapet finnes representert i mer enn 20 land og er markedsleder i en rekke nisjesgementer.