Vi kan starte med toppmodellen av gulvstående toaletter, GlowArt, hvor skåla i den nye versjonen er vesentlig endret i forhold til tradisjonelle gulvstående toaletter. I tillegg byr den på en ny generasjon av TurboFlush, forteller Anne Ersnes, produktsjef synlige produkter hos Geberit Norge. 

- TurboFlush er det hotte på markedet nå, og vi har valgt å oppgradere vår versjon til det vi kaller Turbo Flush 2.0. Den gir enda bedre utskylling, gir enda enklere rengjøring av skåla og er enda mer støysvak. Vi har nå kombinert det vi kan om gulvstående toaletter og TurboFlush, og har gleden av å presentere GlowArts 2.0, markedets – og Nordens - eneste gulvstående toalett med TurboFlush skylleteknologi. 
 

Dette bekrefter at Geberit fortsetter å fornye seg med nye og trendsettende produkter. Her videreutvikles det kontinuerlig, og som samtidig viser at Porsgrund-æraen definitivt ikke er over. 

- Nei, vi overfører også de gode innovasjonene fra Geberit over på Porsgrund-produkter. Dette er en videreføring av Porsgrund Glow-serien, som er den store hovedserien vår for golv- og veggtoaletter innen Porsgrund-segmentet. Vi kaller den 2.0 både fordi det består av andre generasjon av Glow og det har også en ny TurboFlush-versjon. 

Spor i skåla, gjør at vannet får en veldig god fart fra sisterna, og spyler godt opp på kanten uten at det gir  «oversplash». 

- Det gir enda større kraft bak i skåla enn på tidligere modeller. I tillegg er skåla utformet slik at den drenerer vannet veldig hurtig, slik at du får et godt sug ned på grunn av den ønskede tornadoeffekten. I sum gjør det skyllet helt eksepsjonelt, langt over hva standarden sier at et skyll skal være. 
 

Utfordrer standardene

Hun påpeker at det er gjort masse tester hvor Geberit utfordrer standardene på en rekke områder, samtidig som de har beholdt vannmengden på sine toaletter på henholdsvis to- og fire liter. Ønsker man en større vannmengde til skyll, kan man rett og slett bare justere det opp til tre- og seks liter via betjeningspanelet. betjeningsknappen

- Vi har også tatt med oss seteløsningen EasyMount fra Geberit over i Porsgrund-verden, som er veldig enkel å montere og enkel å justere. Du kan også låse setet fast i toalettet via hengslene, så her sitter det masse funksjoner også i et enkelt sete. 

Hun forteller også at de har utført testen på lyden, som forteller at det nye toalettet gir 8-9 desibel lavere lyd enn standardtoalettene. 

- Det er ganske mye når du tenker på hva øret oppfatter av lyd. Her hører du bare en svak vislelyd når du har setet nede.  

Også den skjulte S-låsen er overført til den nye modellen, samt at den har den samme inn- og utløpsventilen, som betyr at man bruker de samme reservedelene. I tillegg er det fleksibel vanntilkobling på høyre/venstre side, som rørleggeren er så glad i, beholdt
 

Et godt alternativ

Ersnes er tydelig på at denne modellen er et godt alternativ for alle som ikke kan ha vannrør i vegg, eller som skal gjøre en renovering og ønsker et gulvstående toalett som er lett å holde ren. Her er det ingen kanter og ingen skjøter, påpeker hun.  

- GlowArt 2.0 med TurboFlush, er en av de nyhetene vi virkelig gleder oss til å vise fram på messer og kampanjer i tiden framover. 

Geberit wc-system

En annen nyhet Ersnes kan «røpe», er en ny veggskål med TurboFlush - som virkelig er et Geberit-varemerke og som vil komplettere deres allerede brede utvalg. 

- Også her er argumentene de samme, med lett gjøring og optimalt, støysvak skyll. Men i lanseringen av denne skålen, har vi lagt til en ny dimensjon. Vi snakker ikke lenger bare om skåla, og vi snakker ikke lenger bare om innbyggingssisterner. Vi snakker nå om toalettområdet, og kommer til å kjøre i gang en stor kampanje som vi kaller Geberit wc-system. Den vil fokusere på hele toalettområdet og hvordan vi optimaliserer hele miljøet ved bruk av innbyggingssisterne fra Geberit, samt betjeningsplate og Geberit-toalett i tillegg. 

- Vi har valgt å fokusere på den nye Acanto veggskåla, selv om mange av argumentene også kan brukes om mange av våre øvrige veggskåler. Du får hele 10 ganger bedre skyllutnyttelse når du kombinerer den nye Geberit Acanto veggskålen med TurboFlush med vår innbyggingssisterne. 
 

Opp til 40 prosent raskere montering

Den nye veggskåla inkluderer selvsagt det patenterte Geberit veggmonteringssystemet Easy Fast Fix 3 (EFF3). Sammenlignet med de gamle monteringsmåtene med Fischer-bolter og skjult innfesting, gir den også opp til 40% raskere montering for rørleggeren. 

- «Alle» vil ha Geberit- sisternen fordi den er så rask og enkel å montere. Når vi nå setter på Acanto – skåla med Easy Fast Fix 3, så sparer rørleggeren enda mer tid. Etter ett drag med unbrakonøkkelen, så henger toalettet på veggen, sier Geberit Norges produktsjef Odd Skriden.  
- Alt passer sammen, og alt går svært raskt! 

Bærekraft i praksis

Også bærekraft er en viktig del av Geberits DNA, og produsenten garanterer 50 års reservetilgjengelighet på sine produkter. 

- Nå er det veldig mye snakk om ombruk og gjenbruk, og dette er ett av våre bidrag til at produktene lever «evig».  Vi har fortsatt reservedeler til sisternene som ble satt inn i veggene i 1964, samt til de første modellene som kom på det norske markedet på 80-tallet. 

De trekker også fram at det er EPD-er både på betjeningsplater, innbyggingssisterne og på porselenet, som også er en viktig del av produsentens bærekraftstrategi.