I talen uttalte Brekk blant annet følgende: -Det er reist spørsmål ved om skogen virkelig vil kunne ha så stort positivt klimabidrag som det framgår av Klimameldingen til Landbruks- og matdepartementet og i Klimakur 2020. Det er til og med enkelte som hevder at økt hogst for å skaffe råstoff til bioenergi vil øke klimaproblemene. 

Dette er feil. Og denne debatten er et godt eksempel på hvor galt det kan gå når forskning og synsing ikke funderes på fakta og når noen har lekt seg for lenge med teoretiske modeller ved skrivebordet uten å undersøke hvordan virkeligheten der ute faktisk ser ut.

Når det hevdes at økt hogst for å skaffe råstoff til bioenergi vil øke klimaforurensingen er det lagt til grunn at det hogges langt mer enn tilveksten i skogen. Dette blir helt galt når fakta er at vi i Norge hogger under halvparten av det som årlig gror til og vokser opp i skogen. Videre velger kritikerne å overse eller kraftig underdrive den positive klimaeffekten vi får når bioenergi brukes i stedet for fossil energi, når karbon lagres i varige treprodukter, når vi utnytter energien i hogstavfall og de positive klimaeffektene av ulike skogkulturtiltak. Når så mange av forutsetningene for regnestykket er gale er det jo ikke til å undres over at svaret blir feil.

Hele talen kan leses her: