Mangelen på lærekrefter innen vann- og avløpsfag, var temaet på nettverksmøtet mellom høyskoler og universiteter med VA-utdanning for noen uker siden. Møtet ble holdt i regi av Norsk Vann, skriver Nors VVS.

20 personer fra 8 av 10 høyskoler og universiteter samt de rådgivende firmaene Norconsult, Sweco, Asplan Viak, Cowi, Rambøll Norge og aktuelle bransjeorganisasjoner, deriblant Pipelife/Den norske Plastrørgruppen og Norsk Vann, var samlet for å utveksle erfaringer og drøfte rekrutteringssituasjonen innen vann- og avløpsfag (VA-fag) både på student- og lærersida.

Utdanningsinstitusjonene ber om støtte og hjelp fra bransjehold. Nettverksarbeid viser seg å være et positivt tiltak, f.eks. ved at rådgivende firmaer og bransjeorganisasjoner får direkte informasjon og dermed kan tilby sin hjelp i form av avtaler om forelesninger innen bestemte områder. Nettverksmøtet på Gardermoen førte også til avtaler om utveksling av foredrag, forelesninger og oppgaver høgskolene og universitetene i mellom. Konklusjonen var å utvikle et enda nærmere samarbeid, og målet er en god VA-utdanning og tilstrekkelig undervisningspersonale. Fokus på fagområdet er helt nødvendig dersom samfunnet skal sikres godt og rent vann i framtida.

Kilde.rif.no