Middelthuns gate 29 ble bygget for Norges vassdrags- og elektrisitetsvesen og sto ferdig i 1964. Huset var et arkitektonisk landemerke for strøket da det kom, og i dag er fasaden fredet både innvendig og utvendig. Totalrenoveringen av NVE-bygget skal være ferdig 31. mars neste år. NVE-bygget er på 21 000 kvadratmeter.

– Totalentreprenøren Skanska legger opp til høy kvalitet i alle ledd, og det følger vi opp, sier daglig leder Terje Hals i Aug. Olsen AS. – Et ledd i denne kvalitetstenkningen er at vi har inngått en prosjektavtale med Geberit AS. Den går bl.a. ut på at Aug. Larsen AS konsekvent bruker Geberit-produkter der Geberit leverer, og har alle sine rørleggere på Mapress-kurs hos Geberit. De ansatte har også KPK - NRLs kompetansegivende perfeksjoneringskurs.

Artikkelen fortsetter under bildet


Mapress stigerør.

Geberit på sin side kontrollerer verktøyet gratis, står til disposisjon med sin omfattende kompetanse, og garanterer for produktene i ti år.

– Med de beste produktene og omfattende kursing kjøper vi en pakke som er litt dyrere, men det vil både vi og byggherren få glede av, mener Terje Hals. De Geberit-produktene som brukes i NVE-bygget er Mapress i stigerør, og Mepla alupex for varmt og kaldt vann, isvann og komfortkjøling. Også innbyggingscisternene er Geberit.

– De siste årenes oppmerksomhet rundt vannskade har vist viktigheten av å velge produkter som i størst mulig grad eliminerer menneskelige feil. I så måte er Mapress-patentet et stort fremskritt, nå er det vanskeligere å klemme feil eller glemme å presse. Lekkasjer med pressfittings bør nå bli et tema for historiebøkene.

Administrerende direktør Bjørn Arve Sømhovd ser samarbeidet med Aug. Larsen AS som en fremtidsrettet ordning, med totalkvalitet i verdikjeden som fokus.
– Vi arbeider for å få rørleggeren til å bruke systemløsninger. Altfor mye går som det alltid har gått, folk tar seg ikke bryet med å lære noe nytt. Vi tror et slikt samarbeid som dette, med høy kompetanse og høy materiellkvalitet, vil være et viktig konkurransefortrinn i fremtiden. Her støtter leverandør og utførende hverandre etter musketerenes slagord: én for alle, alle for én. Slikt blir det kvalitet av.

VVS-rådgiver for NVE-bygget er Erichsen & Horgen AS.