Det er første gang det arrangeres verdensmesterskap i montering av JRG Sanipex MT. Produsenten Georg Fischer JRG i Sveits ønsker å se hvor bred den praktiske kompetansen har blitt. Hvert land som deltar stiller med 5 deltagere. Disse kvalifiserer seg i nasjonale konkurranser.

40 år
Armaturjonsson har i over 40 år vært Norges representant for Georg Fischer JRG i Sveits.
- Georg Fischer JRG har ligget i første rekke med mange innovative løsninger, og de var blant annet den første produsenten som etablerte rør-i-rør på slutten av 70-tallet , og er i dag den mest anvendte metoden for innendørs vanndistribusjon også i Norge, forteller adm. direktør Kjell Bernt Kalland i Armaturjonsson AS.

Kvalifiseringen foregår under høsten
Armaturjonsson arrangerer altså kvalifiseringsrunder under VVS-dagene 2012 på Lillestrøm, 17.-19. oktober og under Yrkes-NM på Lillestrøm 31. oktober-2.november. Verdensmesterskapet går av stabelen 30. november - 1. desember 2012,  i Sissach, Sveits. 

- Det er allerede en del nordmenn som har testet sin praktiske kompetanse med systemet under fabrikkbesøk i Sveits i løpet av året. Så nå er det bare å komme i gang med treningen. Alle som har lyst til å delta oppfordres til delta i kvalifiseringen på vår stand nr. C-02-14 under VVS-dagene, og Yrkes NM. De fem beste deltagerne med best tider etter kvalifiseringene, inviteres til å reise sammen med to representanter fra oss til VM i JRG Sanipex MT, sier Kalland.
- Vi håper det melder seg mange til konkurransen. Vi vet at det finnes mange dyktige rørleggere der ute som kan Sanipex-systemet, og er godt innarbeidet i kuplingsteknikken og hvordan systemet ellers funker med full gjennomstrømning og ingen dødlommer.

VVS-Forum får vite at det per nå ligger en nordmann med nest best kvalifiseringstid i verden, blant de som har testet sine kunnskaper på fabrikken i Sveits.