Aktørene på seminaret var enige om at nå må det handles og konkrete løsningsforslag må på bordet. Og et konkret sted å begynne, er avskrivningsreglene noe både adm.direktør i Avantor Christian Joys og adm.direktør i YIT Arne Malonæs enige om. Malonæs påpekte også at han har gjentatt budskapet flere ganger og gjør det igjen før statsbudsjettet. - - Det må være maksimum åtte års avskrivning på tekniske installasjoner, det vil si 12 prosent årlig.

Deltakerne på seminaret var ellers skjønt enige om at nå må klimadebatten tas ned på en konkret nivå.

Fremskrittspartiets miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, var invitert til å kommentere debatten: - Ambisjonene er ofte større enn finansieringen. Det er greit med ”hårete” mål, men man må være troverdig også, sier han.
Solvik-Olsen synes for øvrig Klimapanelets bidrag, med fire hefter så langt, er generelle: De er ikke så veldig konkrete. Det er lite nytt for fagpolitikere.

Klimahandlingsplan
Næringslivspolitisk direktør i NHO, Petter H. Brubakk, lover at panelet skal bli mer konkret etter hvert. Flere fakta- og policydokumenter skal utarbeides, samt flere seminarer avvikles. Det hele skal ende opp med en næringslivets klimahandlingsplan sommeren 2009.
- Jeg har forøvrig hørt mer konkrete tiltak fra dette seminarets bedriftsledere, enn jeg pleier å høre fra politikere. Og det finnes mange konkrete forslag. Men som det heter: Det er én ting å si halleluja. En annen ting er å gjøre det, sier Brubakk.

Kilde:nho.no