Fagrådet for våtrom er i vinden: Antall Godkjente våtromsbedrifter vokser i ekspressfart – og det er stor interesse for kurs i BVN.

Våtromsdagene, som arrangeres i regi av Fagrådet for våtrom (FFV), er i gang på Soria Moria Hotell i Oslo med 140 frammøtte. Onsdag denne uken «tyvstartet» FFV med instruktørsamling sammen med 20 frammøtte kursinstruktører.

Daglig leder Cato Karlsen hadde god grunn til å smile: FFV har i dag 1150 Godkjente våtromsbedrifter – og i fjor gjennomførte hele 2500 kurs i Byggebransjens våtromsnorm. Noe som nesten er rekord.

Saken fortsetter under bildet:

GOD STEMNING: Det var stor glede da Arne Nesje i SINTEF Byggforsk (til venstre) og konferansier, Johnny Almvang, møtte hverandre under Våtromsdagene torsdag formiddag[/caption]

– Fagrådet går veldig bra om dagen. Henvendelser fra forbrukermarkedet går ned – men det er flere fra de profesjonelle som tar kontakt. Og det er positivt at mange ringer før de gjør. Det er svært gledelig, sier Karlsen.

– Det er stor vekst på kursivirksomheten i modul B, noe som er et bevis på at bedriftene har et formål og ønske om mer kompetanse – og igjen oppfylle kravene for å bli Godkjent våtromsbedrift. Og GVB forplikter: Folk forventer kvalitet når de leier inn en Godkjent våtromsbedrift, legger han til.

Fagsjef i FFV, Bjørn Grimsrud, bruker mye av arbeidsdagen til å svare på henvendelser fra håndverkere og kunder. I sitt innlegg understreket han at det mest brukte ordet i løpet av året hos FFV er uten vil fall.

– Bruk Våtromsnormen! sier Grimsrud.

Tekst og foto: Rune Midtskogen