Det første kurset går over 2 dager og har fokus på innregulering som omhandler innreguleringsprinsipper annleggstekniske forutsetninger, målemetoder, praktiske øvelser og oppgaveløsning under veiledning. Sintef opplyser at kurset gir grunnleggende forståelse for deg som skal komme i gang med innregulering, men også folk med erfaring gir gode tilbakemeldinger på kurset. Denne grunnleggende forståelsen kan påbygges med innreguleringskurs VAV.

Har man ikke opparbeidet seg den nødvendige forståelsen rundt innreguleringsprinsippene avholder Sintef et kurs om innregluering av VAV en dag senere.

Innreulering VAV
Formålet med behovsstyrt ventilasjon er å redusere kostnadene til oppvarming, kjøling og transport av ventilasjonsluft i forhold til annlegg med konstant frisklufttilførsel, uten å gå på akkord med kravene til inneklima.

VAV-kurset gir kursdeltakerne innblikk i to reguleringsprinsipper for behovsstyrt ventilasjons: trykkregulering og spjeld-posisjonsregulering (også kalt SPR, Static Pressure Reset).

Hensikten med kurset er at deltagerne blir bedre kjent med oppbygging av VAV-anlegg, tilhørende instrumentering og forutsetninger for et vellykket resultat. Det legges vekt på gode teoretiske og praktiske kunnskaper om prosjektering, innstilling/innregulering og bruk av denne type anlegg. På kurset gjennomgår man  ulike VAV-anlegg, bruk og innstilling av VAV-enheter, romregulatorer og annen automatikk samt tilhørende programvare på PC. Videre belyses typiske problemområder og feilsøking.
 
Mer info finner du her