Denne løsningen går ut på å produsere stendere som består av tre lag, to lag tre og et lag polyuretan i midten. Det er nettopp i stendere at kuldebruer lett kan oppstå.

Ifølge en pressemelding fra Moelven vil det bli tatt en beslutning i løpet av høsten om produksjon skal settes i gang. I så fall blir denne lagt til Moelven Eidsvold Værk fra sommeren 2009.

Både produktet og produksjonsprosessen er patentsøkt. Polyuretankjernen er limt til trestenderne på begge sider.
Det har vært mye arbeid å finne det rette skummet med nødvendige egenskaper. For dette har MjøsCon har mottatt en innovasjonspris på kr. 300.000 fra DnB NOR.

Polyuretan er brennbart, men den nye stenderen skal være brannsikker fordi den er omgitt av tradisjonell mineralull. Det er utført branntekniske undersøkelser.

Med Iso3 vil de nye kravene bli innfridd med 20 cm isolasjonstykkelse. Moelven planlegger også å levere Iso3 for større veggtykkelse, noe som gjør det enklere å bygge passivhus eller lavenergihus.

Iso3 består av isolasjonsskummet polyuretan med tre på hver side, og brukes i bindingsverk. At det er treverk på begge sider gjør at Iso3 kan anvendes som vanlig tre. Avkapp er imidlertid restavfall. Prosjektleder i Moelven Wood, Trond Lunås, vil ikke være med på at dette ødelegger for produktet.

–De gode isolasjonsegenskapene til produktet bidrar til lavere energibehov i boliger og dermed til lavere CO2-utslipp. Dette gjør produktet til et miljøprodukt, mener prosjektleder i Moelven Wood, Trond Lunås, som legger til at produktet vil få egen miljødeklarasjon, EPD.

Moleven jobber for at produktet kan lanseres på Byggmessa i Trondheim i slutten av oktober.

Den første prøveleveransen av Iso3 gikk til et hus som settes opp på Byneset i Trondheim. E.A.Smith Elementbygg satte sammen veggelementene til huset. –Vi fikk svar på at Iso3 ikke gir noen problemer knyttet til snekkerarbeidet. Iso3 kan sages, bankes, spikres og skrus i og behandles i det store og hele som vanlig heltre, sier Holmsen.