Tomten ligger i Jåttåvågen i Stavanger. - I prinsippet er det som å bygge på vanlig måte, men det er større bevissthet omkring materialvalg. I tillegg har vi her, som ellers, stort fokus på å gjøre logistikken rundt selve byggeprosessen mest mulig miljøvennlig, sier prosjektleder Rønnaug Egeland, .

Bygget skal reises i løpet av 2012, og blir arkitektonisk spennende. Bygget skal oppføres i 3 etasjer med grunnflate på ca.1512 m2 med 2 tårn på toppen av 3. etasje på henholdsvis ytterligere 2 og 5 etasjer. En spalt mellom tårnene som vises både i fasaden og taket gir lys og gjennomsikt til atriet. En skråstilt vegg i fasaden og inne i atriet markerer byggets hovedinngang.

”Troll” får en kompakt bygningskropp, gode U-verdier, høy bygningstetthet og balansert ventilasjon. Varmegjenvinning skjer i to trinn; med roterende gjenvinner og bruk av frikjøling. Her er også varmepumper, fjernvarme og et eget solfangeranlegg på taket. I tillegg vil all belysning ha lux styring. Samlet gjør dette til at vi beregner den totale leverte energi pr år til kun 59,2 kW/m2. Det tilsvarer et årlig CO2 utslipp på kun 22,8 kg/m2.

Kruse Smith har gode og erfarne samarbeidspartnere i prosjektet. Arkitektkontoret Eder Biesel og teknisk entreprenør DNF har bred erfaring fra denne type prosjekter.