I over to år har TeknoBAD arbeidet tett med ulike entreprenører for å se på hvordan de kan øke effektiviteten i byggeprosjekter. Ønskene som har kommet fra byggenæringen har vært reduksjon av tidsforbruk på byggeplass, bedre kvalitet og lavere kostnader totalt. Resultatet har blitt en videreutvikling av de prefabrikkerte bad som allerede er på markedet i dag.

Det opplyser baderomsprodusenten på sine hjemmesider.

Samarbeid med Kruse Smith
- Det er et stort behov for slik innovasjon i en byggebransje som er presset på pris og har stor konkurranse fra utenlandske aktører. Skal vi produsere og sysselsette i Norge må vi være villige til å tenke nytt sier, Trond Stupstad, teknisk direktør i entreprenørfirmaet Kruse Smith.

- Entreprenørfirmaet har fått øynene opp for Teknobads VVSmoduler og har inngått en 5-års samarbeidsavtale for å videreutvikle og skreddersy modulene for deres konseptboliger. Når 25 prosent av kostnadene blir spart inn ved å standardisere byggeprossesser ser de en klar fordel av å ha standardmodeller som de kan bruke på prosjektene sine, sier daglig leder, Ellen Knudsen.

- Hvor stor verdien på kontrakten er, kan han ikke gå ut med. Vi forventer et økt volum og det er klart at en avtale om utviklingen av kostnadseffektive løsninger er den beste måten å sikre suksess. Vi motiverer til økt sysselsetting og inntjening for begge når vi drar samme, vei sier Stupstad.

Første leveranse til Kruse Smith skjer allerede fra januar 2018.

Har utviklet et unikt produkt for byggebransjen

Produktet som produseres hos Teknobad har fått betegnelsen VVSmodul, og er selve hjertet i boligen med alle sine tekniske installasjoner. I tillegg til å være bad og teknisk rom, har de også utviklet et alternativ til den tradisjonelle sjaktløsningen i leilighetsbygg.

- Vi har fokusert på industrialisering av byggeprosesser, spesielt med fokus rundt de tekniske fagene, sier Knudsen.
- Alle VVSmodulene er modellert i 3D og alt produksjonsunderlag genereres automatisk ut i fra dette. Dette har også vært et av kravene fra Kruse Smith.

Kortreist bad og fokus på miljø

Knudsen bruker norske leverandører og samarbeidspartnere, både på grunn av kvalitet, men også for å kunne tilby fleksible løsninger for kunden. Kommunikasjon med øvrige planleggere og leverandører er et nøkkelord her og viktig for å kunne drive produktutvikling for å være et hestehode foran konkurrentene.

Flere avtaler
I tillegg til utviklingsavtalen med Kruse Smith har Teknobad en 3 års rammeavtale med Blinkhuskjeden samt faste leveranser til andre entreprenører.
- Vi har en solid ordrereserve nå, og det gleder oss at det fortsatt er et behov for norsk Industri.Vi har vært avhengig av at kundene har trodd på oss og produktet vårt i denne prosessen. Og med hjelp fra Innovasjon Norge og tett samarbeid med Stærk&Co, Ing. Øyvind Berntsen og ikke minst uredde prosjektledere hos Kruse Smith, Trysilbygg og Lindal Entreprenør har man kommet frem til unike løsninger for leilighetsbygg, understreker Knudsen til slutt i meldingen.