Så langt er bare halvparten av norske kommuner kommet i gang med konkrete tiltak.

Dette kommer frem i en stor undersøkelse NRK har gjort hvor halvparten av de 310 spurte kommunene svarer at de ennå ikke har gjennomført noe konkret arbeid eller prosjekter etter at regjeringen bevilget en total pakke på 20 milliarder kroner i januar i år, herav 6,4 millioner til kommunene.

- Vi teppebomber hele landet med prosjekter i kommunene på samferdselssektoren, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete da.

Men siden den gang har over halvparten svart at ingen konkrete prosjekter er satt i gang.

Veldig mange kommuner trakk frem mulighetene for å få utført vedlikeholdsarbeid på offentlige bygg.

Mens Bremanger kommune, som ble rammet hardt av Terra-skandalen i 2007 hevder at de nå får løst flere pressede vedlikeholdsoppgaver som en følge av ekstra bevilgningene, men så langt har altså bare halvparten av kommunene startet arbeidet.

De fleste kommunene har vedtatt hva pengene skal brukes til, men deretter tar det lang tid før arbeidet kan settes i gang.

- Regjeringen har kommet på banen og bevilget disse midlene, men det er en tung skute å snu. Med det regelverket vi har med anbudsdokumenter, det å finne ledig mannskap og så videre, tar sin tid. Det tar fort et halvt år, sier ordfører i Hof i Vestfold, Olav Bjørnli (H) til NRK.