Gudbrandsdalen har de siste årene opplevd en voldsom aktivitet med bygging av ferie- og fritidsboliger. På det verste har det vært det reneste Klondyke, men nå er det markedet helt dødt, forteller Geir Fjerdumsmoen til VVS-forum.

– Men det betyr ikke at vi står uten arbeid, fortsetter Fjerdumsmoen. –Vi gjorde noen justeringer i november/desember i fjor og har nå en aktivitet på cirka 80 prosent av fjorårets. Det er i samsvar med revidert budsjett og det lever vi godt med.

Jørstad as driver på seks steder og det er geografiske forskjeller, men bildet er stort sett det samme, sier Fjerdumsmoen.

– Hva er dere opptatt av når det gjelder utviklingen i bransjen og produktene dere bruker, Geir Fjerdumsmoen?
– Vi er opptatt av bransjens struktur og hvilken plass den skal ha i byggenæringen. Av faglig spørsmål er vannskader høyt på dagsorden. Mange vannskader skyldes manglende kompetanse og dårlige holdninger hos utøvende, men leverandører av dårlig materiell må ta sin del av ansvaret. Stadig mer av det som ligger hos grossistene kommer fra land i Østen, og mye av det er det reneste ”cowboymateriell”.

– Tilstanden er så ille at vi nesten savner den gamle godkjenningsnemnda for sanitærmateriell. Nå selges det ”i bøtter og spann” av materiell som ikke utmerker seg med annet enn lav pris. Vi tror kunden vil være tjent med at vi kunne ta oss godt betalt for godt arbeid og gode produkter. Det vil alle tjene på i lengden. Vårt motto er i denne sammenheng: gjør det riktig første gang. For å sikre at det skjer har vi Jørstad-skolen. 15 mann som har vært gjennom den opp til svenneprøven fredag femte juni, opplyser Geir Fjerdumsmoen.