– Mye av økningen skyldes store nedbørsmengder og vanninntrenging utenfra, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge

Bare i 2010 da vi hadde sprengkulde i store deler av landet og fikk mange frostsprengte rør, var erstatningsutbetalingene knyttet til vannskader høyere på samme tidspunkt.

Det ble meldt om drøyt 33 000 vannskader i private boliger og hytter til forsikringsselskapene første halvår 2013. Det er en økning på 36 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Mange vannskader i bedrifts-Norge
Når det gjelder vannskader i næringsbygg, er det også en kraftig økning første halvår av 2013. 780 millioner kroner i erstatningsutbetalinger og en økning på 41 prosent, er rapportert til Finans Norge. Antallet skader økte også kraftig. Det er meldt om nesten 13 000 vannskader i næringsbygg første halvår av 2013, en økning på 58 prosent.

Vann gjør stor skade
Det er langt mer sannsynlig å få en vannskade enn å bli utsatt for innbrudd eller brann, viser Finans Norges tall. Hvert åttende minutt meldes det om en vannskade i norske hjem.

– Vann fører ofte til svært omfattende skader, så det er viktig å gjøre det vi kan for å unngå dem, sier Neverdal.

Tendensen er at hver enkelt vannskade er dyrere enn før. Det skyldes blant annet dyrere boliger, mer eksklusivt interiør og at selve utbedringen koster mer.