Ifølge NRK har Oslo kommunes sykehjems- og barnehageutbygger (Omsorgsbygg) sagt opp alle avtaler med firmaet håndverkeren var ansatt i. Det samme gjelder søsterselskapet til det aktuelle firmaet.

Jul Petter Karlsen, som representerer morselskapet Karlsen & Nordseth AS sier til NRK Østlandssendingen at de reagerer med forferdelse, og mener at påstandene er grunnløse.

Påstanden om at en ansatt i Omsorgsbygg skal ha blitt forsøkt bestukket, er bare én av grunnene til av avtalene med de to selskapene nå er hevet.

– I sommer i juli gjorde vi en internkontroll i regi av Omsorgsbygg og avdekket mangelfulle id-kort og mannskapslister på Ryenhjemmet, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, til NRK.

Det medførte nye kontroller, som avdekket nye feil og mangler.

Kommunen gjorde ti nye kontroller og fant feil og mangler på samtlige. Folk stakk også av fra byggeplassen da kommunens folk kom.

Saken er nå overlatt til politiet. I mellomtiden har de to selskapene gått til namsretten for å få erklært kontraktshevingene ugyldig.

– Den umiddelbare konsekvensen er at et sted mellom 35 og 40 mennesker mister jobben, vesentlig i Roald Larsen. Foreløpig er det permittert rundt 20 stykker, og det foregår fortløpende, sier Jul Petter Karlsen.