Varmesentralen i anlegget vil være plassert bak Valdreshallen, nord for Fagernes sentrum. Etter NVEs vurdering vil anlegget gi besparelser i bruk av elektrisk energi og olje, og bidra til å redusere utslipp av CO2.

NVE mener etablering av fjernvarmeanlegget på Fagernes er samfunnsmessig rasjonelt, og anlegget vurderes å ha samfunnsøkonomisk gevinst sammenlignet med varmeløsninger i enkeltbygg. Tiltaket vil etter NVEs vurdering ikke gi negative virkninger for allmenne interesser av betydning.

Avslag til Valdres Energiverk
NVE avslår samtidig søknaden om konsesjon for det samme området fra Valdres Energiverk AS. I vurderingen av de to konkurrerende søknadene har NVE vektlagt at Valdres Biovarme AS er den av søkerne som først søkte om konsesjon. Fremlagte løsninger er ellers i hovedsak vurdert som like gode.

NVE konstaterer at Valdres er en innlandsregion med store bioenergiforekomster. Et bioenergibasert fjernvarmeanlegg på Fagernes vil etter NVEs vurdering også kunne gi positive virkninger for andre samfunnsinteresser i regionen.

Kilde:fjernvarme.no