Bio Varmes anlegg omfatter en varmesentral på Linjegodstomta som består av reserve- og spisskjeler basert på fossilt brensel. I tillegg skal det bygges en gassfyrt spiss-/reservesentral ved en eksisterende elektrokjel ved Steinkjer kornsilo. Det planlegges også en dampsentral basert på bioenergi ved Felleskjøpet. For å forsyne industrien med damp skal sentralen levere varme til fjernvarmenettet via dampvarmevekslere, og dekke grunnlasten i konsesjonsområdet. 

Bio Varmes anlegg planlegges ferdigstilt og satt i drift i løpet av 2015. Selskapet vil søke Steinkjer kommune om at det vedtas tilknytningsplikt i medhold til plan- og bygningsloven.

Etter en helhetlig vurdering mener NVE at Bio Varmes prosjekt er samfunnsmessig rasjonelt, mens Nord Energis prosjekt ikke oppfyller krav om leveringssikkerhet og inneholder uklarheter om energibehovet og de samfunnsøkonomiske beregningene.
Bio Varmes tiltak vil bidra til å oppfylle regjeringens målsetting om å øke bruken av vannbåren varme basert på fornybare energikilder.

Kilde:nve.no