KS er redd folk har for høye forventninger til hvor mange arbeidsplasser pakken vil skape. Skepsisen fra Kommunenorge kommer frem i en undersøkelse NRK har utført blant landets kommuner. 310 kommuner har svart på spørsmålene.

Hele 72 % tror at tiltakspengene vil føre til under 25 nye jobber i deres kommune i løpet av året.

Undersøkelse viser også at halvparten av kommunene ikke har delt ut et eneste oppdrag ennå, to måneder etter at de fikk seks og en halv milliard kroner fra regjeringen.

– Kommunene må nå selv ta ansvar og bruke egne penger på å redde byggenæringen, sier Bjørg Tysdal Moe, nestleder i kommune-organisasjonen KS til NRK.

– Nå har vi som offentlig myndighet et ansvar for å skape en motkonjunktur, sier Tysdal Moe til NRK.

 

Administrerande direktør Ketil Lyng i Byggenæringens Landsforening peker på at det er planlagt mange små prosjekter som hver for seg ikke sysselsetter mange.

Men han mener tiltakspakken er viktig, bare arbeidet kommer i gang:

– Tar du alle landets kommuner, vil du komme opp i et antall på 7-8000 sysselsatte. Og det er en bra effekt, sier Lyng til NRK.

Bjørg Tysdal Moe mener tiltakspakken er god, men tror folk har for høye forventninger til hvor mange arbeidsplasser den vil skape:

– Ja, jeg tror det og ikke minst har man for høye forventninger til sysselsettingen på lang sikt, men den store effekten kommer nok mer av det vi gjør jevnt og trutt enn akkurat av dette, sier hun til NRK.

kilde:BNL