- Vi er godt tilfreds med antall besøkende gjennom hele fjoråret og nå har vi full gass på dette året, opplyser daglig leder av Klimasenteret, Tore Møgster til www.vvs-forum.no.

Klimasenteret fortsetter med sine grunnkurs i varme. Dette er kurs som går på hele prosessen fra forespørsel ti ferdig anlegg. I løpet av mars skal det etter planen også startes solkurs og deretter planlegges det andre typer kur.

Mange typer kurs
- I tillegg til å arrangere egne kurs, så har vi også kurs sammen med leverandører som går mer spesifikt i dybden på disse produktene og temaene, sier Møgster.
I forbindelse med Kytoavtalen er det som kjent innført en ny forordning som gjelder absolutt alle som installerer og neier kuldeanlegg og varmepumper. Denne forordningen trådte i kraft i mai 2010. Brødrene Dahls Klimasenter på Ringdalskogen i Larvik er nå sertifisert som kurssted for F-gass.

- Vi har komplette fasiliteter for å gjennomføre både kurs og eksamen. Det vil bli avholdt kurs i kategori I og kategori II, forteller daglig leder, Tore Møgster.

Egen kurskalender
Formålet med forordningen er å sørge for at alle anleggene er tette, slik at F-gass ikke lekker ut i atmosfæren.
- Alle som har utført inngrep eller reparasjon i anleggene må være sertifiserte, påpeker Møgster.
Klimasenteret i Larvik har utarbeidet en egen kurskalender for våren 2012, som viser stor bredde og høy kursaktivitet til og med maimåned.