NHO har opprettet Næringslivets Klimapanel som består av 29 toppledere, hovedsaklig fra medlemsbedrifter i NHO:

- Sammen tar vi ansvar for å lede slik at bedriftene blir satt i stand til å kutte CO2-utslippene vesentlig i tiden framover. Vi er avhengig av at myndighetene tilbyr bedriftene rammebetingelser som gjør det mulig å redusere CO2-utslippene så kraftig som Stortinget ønsker. Men allerede nå har bedrifter levert gode konkrete resultater og innen 2020 vil enkelte bransjer kutte utslippene av klimagasser med hele 20 prosent. Prosessindustrien her i landet har allerede kuttet årlige CO2-utslipp med fem millioner tonn fra 1990 til 2007.

Avantor
Adm. direktør Christian Joys i Avantor pekte på den nære sammenhengen mellom energibruk og utslipp av klimagasser. Næringsbyggene her i landet slipper ikke ut så mye klimagasser, men de forbruker ren energi som andre vil trenge når man kutter i bruken av fossile energiformer. Joys kunne vise til at den store utbyggingen av næringsbygg i Nydalen i Oslo hadde vist en nedgang på energiforbruket på hele 50 prosent.

SAS
- Vi ser at vi er en del av problemet, men vi er også en del av løsningen, sa adm. direktør Ola H. Strand i SAS Norge, som sitter i Klimapanelet. - Vi har redusert utslippene med 5,2 prosent per reisende i 2007. Selv om trafikken gikk opp i fjor, gikk likevel totalutslippene ned. Vi tror det er realistisk å redusere klimautslippene med 20 prosent innen 2020 ved hjelp av nye typer biodrivstoff, nye typer fly m.m., sa Strand.

Schenker
Viseadm. direktør Erling Sæther i Schenker er vel så ambisiøs på vegne av transportbransjen. Ved hjelp av bedre opplæring av sjåfører, annen generasjon biodiesel og også hybride lastebiler, understreket Sæther at de totale utslippene av klimagasser kan kuttes med hele 50 prosent per tonn som skal fraktes.

StatoilHydro
- Den norske produksjonen av olje og gass er den mest miljøvennlige i verden. Vi ligger under halvparten av snittet ellers i verden for CO2-utslipp per produsert enhet. Men likevel er dette ikke bra nok, sa konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro. - Gjennom rettferdige globale rammebetingelser - som ikke diskriminerer enkelte selskaper eller land - er det grunn til å tro at markedet vil komme opp med langt mer klimavennlige løsninger i tiden fremover, mente Lund.

Kilde: nho.no