Formålet med turnèn er å møte rørleggerne som til daglig bruker produktene, ansikt til ansikt, presentere rørsystemene Sanipex og Arjonfloor, justere verktøy, samt rekruttere nye deltagere til VM i JRG Sanipex MT.

Ekvipasjen fra Armaturjonsson som består av en Landrover Defender med henger og følgebil, avrunder denne uken den månedslange turen med besøk på Hamar mandag, og avslutter i Oslo med Ahlsell på Brobekk tirsdag, BD på Bryn, onsdag og til slutt Heidenreich på Hasle, torsdag.

- Vi har hatt en fantastisk tur selv om det nå begynner å tære litt på kreftene, sier den svært positive gjengen i Marie Kristine Kolbu, Per Arne Kindberg, og Kjell Magne Olsen fra Armaturjonsson. Alle tre har vært med på hele turen.

Mange hyggelige rørleggere
- Det har vært tre tøffe uker med mye kjøring og rigging. I løpet av gårsdagen passerte vi over 300 mil totalt, og vi har kjørt på alt fra smale veier, passert broer i stiv kuling, og klatret opp fjellsider. Turen startet i Trondheim for tre uker siden, og har vært en utrolig tur på alle måter.
Både kollegialt, og vi har fått møte mange hyggelige rørleggerne ansikt til ansikt. Det har gitt oss mange nyttige tilbakemeldinger, sier Per Arne Kindberg.

Konkurranser underveis
- Vi har fått sett mye av landet og det har vært både lærerikt og moro og treffe rørleggerne direkte ute hos grossistene. Der har de kunnet ta noen av våre nye produkter i øyesyn, samt fått justert Sanipex verktøyet. I tillegg har man kunnet kvalifisere seg til VM i JRG Sanipex MT i Sveits i månedsskiftet november – desember, sier Kjell Magne Olsen.

I desember i fjor reiste Armaturjonsson til Sveits med fem deltakere for å konkurrere om heder og ære i Europa. Det samme skal skje i 2013, og konkurransen går ut på å montere JRG Sanipex MT på kortets mulig tid, samt prikkfri utførelse. Et av hovedmålene på denne turen har vært å rekruttere nye kandidater.

- I Bergen fikk vi også besøk av en dyktig rørlegger i Charlotte Mjelde fra Chr.Vestrheim AS som tok utfordringen og stilte opp i konkurransen. Hun var raskest av alle, og gikk rett inn på topp tre listen så langt. Det hadde vært moro om vi hadde fått med oss kvinnelig rørlegger til Sveits, påpeker Olsen.

Saken fortsetter under bildet:

Charlotte Mjelde fra rørleggerfirmaet Chr.Vestrheim AS i Bergen tok innsvingen på alle gutta i Bergen, og hadde beste tid av alle under konkurransen i vestlandsbyen.

Til å sørge for at rørleggerne har fått noe å spise underveis, har Marie Kolbu disket opp med hamburgere, salater og noe og drikke på.
- Det er første gang jeg er med på noe slikt, så dette er moro, artig, og lærerikt på en gang. Man får en mye tettere dialog med rørleggeren, og får høre mer hva som opptar de i det daglige, sier Kolbu.

Satser på gjentagelse
Selv om det har vært en hektisk og krevende turnè vurderer Armaturjonsson å gjenta prosjektet også neste år.
- Kontakten med kundene og brukeren av produktene gir veldig mye  tilbake til oss. Når vi er ute på denne måten får vi en helt annen kontakt med rørleggeren, og de som bruker vårt verktøy, og det er utvilsomt den største verdien. Vi har blitt tatt godt i mot oss alle grossistene, og vi vurderer i alle høyeste grad en gjentakelse neste år. Men det skal gjøres en evaluering når vi er tilbake, forteller salgssjef Øivind Christiansen i Armaturjonsson som også har vært med på store deler av touren

Før selve innspurten i Oslo denne uken er dette topp tre foreløpig:
Christer Lie,Knut Lie AS – på tiden 126.7
Kenneth Frøland, Frøland VVS – på tiden 129.4
Charlotte Mjelde, Chr.Vestrheim AS på tiden 153,8

Både Christer Lie og Kenneth Frøland var med på vinnerlaget fra Norge i fjorårets VM i Sveits, hvor for øvrig Conrad Ekholt fra OC Rørservice vant.