To år før bygget skal stå ferdig er halvparten av bygget utleid.

– Powerhouse i Trondheim blir et signalbygg som kombinerer noen av verdens høyeste miljøambisjoner med god byutvikling og spennende arkitektur. Sammen med våre partnere i Powerhouse-samarbeidet er vi virkelig med på veien mot lavutslippssamfunnet, sier Entras administrerende direktør Arve Regland.

Powerhouse bygges på Brattørkaia ved Trondheims viktigste kollektivknutepunkt med jernbanestasjon, ferje- og hurtigbåtterminal og busstasjon i umiddelbar nærhet.

Fullfører byutviklingen på Brattørkaia
Havneområdet Brattørkaia har gjennomgått en stor transformasjon gjennom de siste sju årene – fra et lukket industriområde til en levende bydel hvor byen møter fjorden. Entra er i gang med byggingen av nytt campus for Handelshøyskolen BI på nabotomten til Powerhouse. Når disse to prosjektene er fullført vil utbyggingen av Brattørkaia være komplett. Da vil rundt 7 000 mennesker ha sitt daglige virke på Brattørkaia mens over seks millioner mennesker vil passere området hvert år.

– Vi er opptatt av god byutvikling og at vi gir noe tilbake til byen. På Brattørkaia betyr det blant annet gode uteområder og et målrettet arbeid med å tiltrekke oss gode utadrettede virksomheter på bygulvet, sier Regland.

Miljø og energi
Powerhouse Brattørkaia får et usedvanlig lavt energiforbruk, og utnytter sol og sjøvann til oppvarming og kjøling. Bygget vil dekkes med 3 000 kvadratmeter solceller og gjennom dem produsere rundt 500 000 kWh fornybar energi hvert år. Dette er mer enn dobbelt så mye som bygget selv forbruker til varme, kjøling, ventilasjon og belysning og medfører at bygget har et positivt energiregnskap gjennom hele livsløpet - også inkludert all energi som går med til byggeprosess og materialer.
– Entra har miljølederskap som en av selskapets strategiske pilarer. Powerhouse produserer så mye fornybar energi at vi på en solrik dag vil ha kraftoverskudd nok til å lade opp 200 elbiler. Dette viser hva vi kan oppnå gjennom ambisiøse mål og gode partnere, forteller Arve Regland.

Entra ønsker å levere ren energi tilbake på det ordinære strømnettet og er i dialog med nettselskap og myndigheter for å få på plass en avtale om dette.

Skanska skal bygge

Entra har inngått en avtale med Skanska om byggingen av Powerhouse. Arbeidet tar til i april 2017 og byggetiden vil være to år.

– Powerhouse Brattørkaia kommer til å skape stor interesse i byggenæringen, både nasjonalt og internasjonalt. Det er flott at vi sammen med Entra og resten Powerhouse-samarbeidet kan fortsette vårt gode arbeid og realisere dette pionerprosjektet. Vi skal bruke erfaringene vi har høstet fra vår fra våre andre Powerhouse-prosjekt og kompetansen vår innen grønn bygging til det fulle. Vi gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konserndirektør Camilla Krogh i Skanska.

Over halvparten er utleid

Entra har allerede leid ut rundt halvparten av bygget til Skanska, Sopra Steria og en leietaker som foreløpig er konfidensiell.

– Powerhouse på Brattørkaia blir et svært attraktivt produkt i Trondheims kontormarked. Erfaringene fra Powerhouse Kjørbo viser oss at også inneklimaet blir svært godt i et bygg med slike miljøkvaliteter. Legg til den fantastiske utsikten og beliggenheten på byens viktigste kollektivknutepunkt så er det ingen tvil om at dette blir et godt sted for våre leietakere, avslutter Regland.