Det er IEA Task 29, skog & Landskap, CENBIO, Arena Bioenergi Innlandet og Energigården som formelt står som arrangør av denne konferansen, som vil samle fagfolk både fra inn- og utland.

Konferansen har som siktemål å se på rammebetingelsene og virkemidler for bioenergibransjen. Man skal også drøfte hvordan regioner og lokale drivere kan påvirke nasjonal bioenergipolitikk. Biomasse har historisk sett vært den viktigste energikilden for menneskeheten. I mange land har biomasse fremdeles en slik posisjon. Vesten har gjennom et drøyt århundre forbrukt fossilt brensel og samtidig frigjort store mengder CO2, som forårsaker global oppvarming. Norge har, som en eksportør av olje og naturgass, et særskilt ansvar for å følge internasjonale avtaler om kutt i CO2- utslipp.

I Norge er det flere miljøer som satser på bioenergi. Innlandet er i en særstilling siden mye av landets biomasse finner nettopp her, derfor er de viktig at Innlandet lykkes med sin satsing. På konferansen på Hadeland skal det fokuseres på dynamikken i forholdet mellom sterke regionale drivere i utviklingen av bioenergi og de nasjonale myndigheters politikk og planer. Gjennom å undersøke dette er håpet at man skal lære noe av hvordan dette samarbeidet løses i andre land.

Blant foredragsholderne på konferansen er Marius Holm, nestleder i Bellona og statssekretær i Olje og energidepartementet, Signe Hjørnegård. Fagfolk fra Storbritannia, Tyskland, Kroatia og Canada vil også holde foredrag. Siden konferansen er av internasjonalt tilsnitt med gjester og deltakere fra mange land vil konferansen i sin helhet bli gjennomført på engelsk.