– Vi produserer NSI bilinnredninger og er størst i Norge på dette feltet, og nettopp effektivitet og sikkerhet er nøkkelord for våre produkter, forteller markedssjef Tor H. Lanton.

– I rørleggerens travle hverdag er effektivisering avgjørende. Det betyr at verktøyet må være i orden, og det må være orden i verktøyet. – Undersøkelser viser at det å ha et effektivt system i bilen gir flere fakturerte timer. En annen viktig side ved valg av bilinnredning, er sikkerhet. Når våre systemer er forskriftsmessig montert, er du trygg for "angrep" bakfra ved en kollisjon.

– Men innredningen betyr mer enn effektivitet og sikkerhet, mener Tor H. Lanton. – Alle uniformerer bilene og holder dem rene, men det innvendige er også viktig. Når rørleggeren åpner døren til bilen viser han noe om seg selv og firmaet.


En effektiv arbeidsplass.

– Årsaken til at NSI er nummer én i Norge på bilinnredninger, er at systemet er det mest fleksible, fremhever Tor H. Lanton. – Vi kan skreddersy hver enkelt reol til ditt behov, og alt er basert på standarddeler. I tillegg har vi fordelen av at vi produserer alt her på egen fabrikk, da kan vi også lage helt spesialiserte løsninger. Leveringstid er maks én uke for løsninger basert på standarddeler.

I VVS-bransjen er det ikke bare rørleggere med flotte varebiler som holder farten oppe hos Norsk Stanseindustri AS på Skedsmo. Også Armaturjonsson AS finnes på kundelisten, for her produseres skapene til Sanipex rør-i-rør-system.

Lønnsom industri som vokser raskt – i Norge?
Norsk Stanseindustri AS har sitt utspring i Eckmann Stanse- og Metallvarefabrikk som ble etablert i 1937 av Georg Karsten Eckmann. I dag er det hans sønn, Morten Eckmann som eier bedriften. Daglig leder siden 1. april i år er Willy Andersen.Selskapet fikk sitt nåværende navn i 1990 og har produsert bilinnredninger i snart 30 år.

I oktober 2006 kjøpte NSI en eiendom i Industriveien 28 på Skedsmokorset, og flyttet inn der i januar 2007. Der er det foreløpig plass nok, men et nybygg er allerede prosjektert.
– I forbindelse med flyttingen investerte vi over 15 millioner kroner i nytt produksjonsutstyr, opplyser Tor H. Lanton. – Det omfatter bl.a. laser skjæremaskin og robotisert knekking, slik at vi i dag ligger helt i forkant i Norge når det gjelder utstyr. 


Datastyrt laserskjæring.

De siste 30-40 årene er Norge nærmest avindustrialisert, men noen er tilbake og klarer seg attpåtil bra. For Norsk Stanseindustri AS er det så bra at det største problemet er å skaffe nok fagarbeidere, forteller Lanton – Utstyret i dag krever utdanning og kompetanse. Det betyr at industrien har en ulempe i det at den ikke både kan være konkurransedyktig og lønnsledende.

– Norsk Stanseindustri AS har 30 ansatte og solgte i 2007 for 42 millioner kroner, i år ventes det å stige til 50 millioner. I fjor fikk selskapet diplom som gasellebedrift. For å få det kreves at bedriften minst doblet salget de siste tre årene, den må ha drevet med overskudd hvert av de siste fem årene, og den må ha et samlet positivt resultat.


Bjørn Dahl kontrollerer en plate som er skåret ut med laser.


Markedssjef: Tor H. Lanton med NSIs versjon av livets tre.