Få tør å bygge nye leiligheter i disse dager, men AF Gruppen tar snart første spadetak i et prosjekt med 31 leiligheter.

AF Gruppen har inngått en avtale med Lille Vinderen Park AS om riving av fire eneboliger og oppføring av fem nye bygg med 31 leiligheter og garasje på Vinderen i Oslo.

Prosjektet er et av få boligprosjekter på denne størrelsen i Oslo som er besluttet igangsatt i 2009, og interessen er stor: Mens byggearbeidene ikke starter før senere denne måneden, er allerede 19 av 31 leiligheter solgt.

- Vi må si oss fornøyd med at prosjektet selger i dagens marked, noe som vi mener har å gjøre med kvalitet og beliggenhet, sier Tollef Svenkerud i Lille Vinderen Park AS i en pressemelding.

Prosjektet gjennomføres i en totalentreprise og har en verdi på NOK 65 millioner. Leilighetene skal være innflyttingsklare i 2010.

- I dagens marked er det ekstra hyggelig å få tildelt ett av få boligprosjekter av denne størrelsen, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Samtidig skriver E24.no at oppussingsobjekter er svært populære. Kjøperne er ikke redde for å betale godt for et objekt de virkelig vil ha.

Krogsveen-megler Morten Thøgersen solgte forrige uke en kjedet enebolig på Nedre Høvik i Bærum for 6,9 millioner kroner, 1,4 millioner over takst.

- Visningene var bra besøkt, men jeg er nok overrasket over at vi endte så høyt, sier han.
E24 har registrert 24 oppussingsobjekter ulike steder i landet, som ble solgt i løpet av den siste uken. 14 av disse gikk over takst.

Av disse igjen har flere gått mange hundre tusen kroner over takst, selv om oppussingsbehovet noen steder er omfattende.

En enebolig i kjede i Bønes i Bergen ble i helgen solgt for 2.720.000 kroner, 410.000 kroner over takst.

- Det er ikke veldig ofte man finner boliger i Bønes til under tre millioner kroner, så det er nok kombinasjonen av at det er et oppussingsobjekt og at boligen var fornuftig priset. De som har kjøpt boligen kan gjøre litt selv og har kontakter i bransjen, så de har gjort et fornuftig kjøp, sier megler Fredrik Søreide hos Krogsveen i Bergen.

Han anslår at boligen bør pusses opp for mellom 300 og 400.000 kroner.

Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret, tror mange undervurderer kostnadene ved oppussing.

I gjennomsnitt pusser vi opp for 100.000 kroner når vi kjøper ny bolig, uansett om det er et oppussingsobjekt eller ikke. I 2008 pusset vi opp for 50 milliarder kroner.

Megler Morgan Thorsell hos Verdi Eiendomsmegling i Stavanger tror oppussingsobjekter også er interessante for spekulanter og utbyggere.

- Potensialet i eiendommen er prisdrivende. Vi står overfor en del utbyggere som har helt andre økonomiske muligheter, sier han.

Nettavisen har vært i kontakt med en rekke eiendomsmeglere, og alle kan dokumentere flere gode salg den siste tiden.

Statistikk fra Norsk eiendomsmeglerforbund (NEF) viser at formidlingstiden i Oslo har gått ned fra 44 dager i januar - via 36 dager i februar - til 29 dager i mars.