En arbeidsgruppe vurderte flere av de største aktørene på markedet i tillegg til ArchiCAD. Både ansatte og styret evaluerte programmene etter definerte kravspesifikasjoner fra egne kunder og brukere. 

Det ble lagt størst vekt på at arkitekten raskt og effektivt kan produsere skisser og presentasjoner i salgsøyemed. At ArchiCAD har en solid forankring i arkitektstanden og i skoleverket var også avgjørende. 

- Vi legger vekt på å kunne tilby en attraktiv arbeidsplass der det er trivelig å jobbe, og som kan friste nye dyktige medarbeidere til Blink Hus Arkitekter. Dette er viktig da vi er inne i en vekstfase og det vil bli behov for nye medarbeidere både på arkitekt- og ingeniørsiden. Vi ser på satsingen med ArchiCAD som en spennende utfordring og gleder oss til å samarbeide med Graphisoft, sier daglig leder Reidar Bjerke til VVS-Forum. 

Han opplyser at Graphisoft Norge har de siste årene hatt en solid vekst innenfor byggmester- og entreprenørbransjen som har tatt i bruk ArchiCAD som prosjekteringsverktøy. 

Blink Hus ble etablert i 1967, under navnet ”Byggeringen”. Utover 1990-tallet har Blink Hus mer og mer tatt form som en markedskjede med stadig større grad av felles markedsføring. Blink Hus har i dag medlemsbedrifter fra Agder i Sør til Finnmark i nord, og sysselsetter mer enn 450 ansatte. 

Blink Hus Arkitekter er arkitektkontoret til huskjeden Blink Hus, som eies og drives av Nordek AS på Hamar.

Arkitektkontoret er lokalisert i Tønsberg sammen med kjedekontoret Blink Hus. Kundene er i hovedsak Blink Hus medlemsbedriftene og kjedekontoret, men tar også andre oppdrag.