-For oss er kjedetiklknytning ikke et aktivt tema, ettersom vi ikke ser at dette vil tilføre oss noe vesentlig verken på konkurransekraft, attraktivitet eller lønnsomhet, sier administrerende direktør, Torkild Korsnes tikl www.vvs-.forum.no.

Norsk Rørallianse viktig
Torkild Korsnes understreker at selskapets innkjøpsbetingelser forhandles dels på egenhånd og minst via deltakelsen i Norsk Rørallianse.

- Hos Norsk Rørallianse får vi minst like gode betingelser som en kjedetilknytning medfører.
Det er for tidlig for Torkild Korsnes å konkretisere planer for virksomheten, men det er åpenbart at utgangspunktet er slik at samme drift skal opprettholdes. Det har gitt gode resultater og trygge arbeidsplasser i mange år.

Skjerpet i konkurransen
- Strategiplanen slår fast det samme og står ved lag. Planen sier at våre mål skal nås ved å opprettholde kvalitet og effektivitet som kjennemerker. Min oppfatning er at jeg skal lede arbeidet med å holde K. Lund attraktiv for kunder, leverandører, ansatte eiere og ikke minst kemneren, understreker Korsnes.

I VVS-bransjen vil det alltid være slik at en av hovedoppgavene er å sikre tilstrekkelig med arbeid for selskapet fagfolk. I tillegg skal det sørges for god rekruttering og at de riktige folkene fortsetter i bedriften. Både rørleggere og ingeniører er ettertraktet av flere enn oss, så man må til en hver tid være skjerpet i akkurat denne konkurransen.

Hovedsakelig Trondheimsregionen
- Vil Trondheim fortsatt være hovedmarkedet eller har dere planer om å ekspandere til andre regioner?
- Vårt marked er hovedsakelig i Trondheimsregionen, men vi har også oppdrag andre steder. Per i dag er det full beskjeftigelse og det vil være situasjonen i en god stund fremover.

K. Lund ble etablert 8. mai 1874 og har vært i familien Lunds eie i 130 år og i fem generasjoner før man solgte bedriften i 2004 til daværende administrerende direktør, Morten Korsnes og driftssjef, Tore Granbo. Salget sikret fortsatt trønders og aktivt eierskap.

Meget gode tall
- Dette er eiernes tilnærming fortsatt, sier Torkild Korsnes.

Morselskapet omsatte i fjor for 135 millioner kroner og konsernet for 197 millioner kroner. Resultatet før skatt ble henholdsvis 15,9 millioner kroner og 17,2 millioner kroner. Bedriften har 110 ansatte.

- Vi er meget godt tilfreds med å se gode tall også i 2011 og vi kan nå se tilbake på en tjue årsperiode uten røde tall, opplyser den nye administrerende direktøren i K. Lund, Torkild Korsnes.