Evje skole er allerede under prosjektering for rehabilitering og elevene vil bli flyttet inn i midlertidige lokaler allerede etter sommeren 2008.

- Samtidig har vi nå satt i gang en større kartlegging av rehabiliterings- og utbedringsbehovene ved Bekkestua, Gjettum og Lysaker skoler, sier Solveig Juul, kommunalsjef for skoler.

Målinger av inneklimaet ved Lysaker og Gjettum skoler er allerede foretatt og resultatene liggere allerede til vurdering ved Folkehelsekontoret. Målinger ved Bekkestua skole foretas i disse dager, og resultatene vil vise om det er behov for utbedringer før søknad om status som godkjent sendes Folkehelsekontoret.

- For Bekkestua skole er det allerede besluttet å etablere paviljonger for inntil 2 klasser på skolens tomt. Det vil avhjelpe utfordringene knyttet til inneklimaet ytterligere. Ved Gjettum skole er det installert ventilasjonsaggregater på hvert klasserom og er etter vår mening tilfredsstillende, sier Juul.

Utdanningsdirektoratet gjennomførte i januar 2008 undersøkelse på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet for skaffe en oversikt over grunnskoler og videregående skoler som er eller ikke er godkjent etter forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler mv. § 6. Undersøkelsen omfattet 36 barne- og ungdomsskoler i kommunen. 22 skoler er godkjent og 10 skoler har fått midlertidig godkjenning eller godkjenning på vilkår. Skolene Bekkestua, Evje, Gjettum og Lysaker hadde på rapporteringstidspunktet i januar ikke status som godkjent.

Bekkestua skole
Inneklimamålinger blir foretatt i perioden 12.03 – 14.03, og blir oversendt Folkehelsekontoret med søknad om godkjenning. Høsten 2008 vil inntil 2 klasser få plass i paviljonger på skolens tomt. Dette vil redusere antall elever som oppholder seg i hovedbygget, og utgjøre en positiv effekt på inneklimaet der.

Evje skole
Skolen er under prosjektering for rehabilitering og elevene vil flytte inn i midlertidige lokaler når byggeprosessen starter etter sommerferien 2008.

Gjettum skole
Inneklimamålinger er foretatt og skolen har søkt om godkjenning. Søknaden ligger til behandling hos Folkehelsekontoret.

Lysaker skole
Inneklimamålinger er foretatt og resultatene av disse vil foreligge i løpet mars. Resultatene vil vise om skolen kan søke om godkjenning eller om det er behov for andre tiltak før dette skjer.

Kilde: Bærum Kommune