Asplan Viak har kjøpt KanEnergi AS, som fra 1. november går inn som en egen enhet i selskapet. KanEnergi er Norges fremste rådgivningsselskap for miljømessige og gode energiløsninger og har eksperter på fornybar energi, sol- og bioenergi, energi i bygninger, industri og transport. - For oss innebærer oppkjøpet en betydelig styrking av vår spisskompetanse på energi, og store muligheter for synergier med våre øvrige tjenesteområder, sier adm.dir i Asplan Viak, Øyvind Mork.

- Miljøeffektiv samfunnsutvikling stiller store krav til myndigheter og næringsliv fordi forskjellige planprosjekter og tiltak ofte griper inn i hverandre på flere sektorer og fagområder samtidig, sier Øyvind Mork. - Asplan Viak vil som ledende planmiljø nå enda bedre kunne sikre prosjektering av bredt sammensatte utfordringer, spesielt i tidligfasen av prosjektene. Det er i denne fasen av prosjektene man kan ta de riktige beslutningene som gir størst effekt på lengre sikt, understreker Mork. Fra før har Asplan Viak med sine vel 600 ansatte betydelig kompetanse på plan og analyse, arkitektur og landskap, bygg, installasjoner, samferdsel og miljø. Nå blir også energi et betydelig satsingsområde for selskapet

Med sitt datterselskap KanEnergi Sweden AB har KanEnergi om lag 30 ansatte, jevnt fordelt mellom Norge og Sverige. Selskapet opererer i et marked med betydelig vekst, og påregner nær en dobling av antall konsulenter de neste 2-3 årene.

– At markedet i stadig større grad etterspør energifaglig rådgivning er en av de viktigste årsakene til at vi nå selger, og blir en del av et stort og ledende planmiljø, sier daglig leder Fritjof Salvesen i KanEnergi. Merkenavnet
KanEnergi skal beholdes, og vi blir som nevnt en egen enhet i Asplan Viak. Alle våre nåværende rådgivere vil være samlet i denne enheten og jobbe videre med sine prosjekter. Dette innbærer at det blir minimalt med endringer for våre kunder på kort sikt. Vi regner også med at de gode relasjoner til våre samarbeidspartnere vil fortsettes om før.

- Vi oppfatter at Asplan Viak har om lag samme grunnfilosofi som KanEnergi med et helhetssyn og fokus på tidligfaseplanlegging. Selskapet har dessuten kontorer på 19 steder i Norge, noe som bringer oss nærmere en større andel av våre norske kunder. Ved å gå inn som en del av et større miljø vil vi få økte utviklingsmuligheter i forhold til om vi skulle fortsette med en organisk utvikling, sier Salvesen.

Det er lagt opp til at de ansatte på kontoret i Oslo tidlig i desember vil flytte til Asplan Viak sitt hovedkontor på Kjørbo i Sandvika.