- Vi trenger et par medarbeidere til, for vi har nok å henge fingrene i, sier en tilfreds daglig leder i KanEnergi AS, Fritjof Salvesen til vvs-forum.no
Fritjof Salvesen påpeker, at KanEnergi AS på et eller annet tidspunkt kan komme til å merke tilbakeslagene i samfunnsøkonomien, men så langt har man altså ikke registrert noen mørke skyer på himmelen.

- Det kan nok også komme av at vi er inne i prosjektene i en tidlig fase. Vi ser blant annet på mulighetsstudier og gjør energivurderinger for fremtiden både når det gjelder nye bygg og eksisterende bygg. Våre utredninger er blant annet ettertraktet i forbindelse med å gjøre energibesparende tiltak i eksisterende bygningsmasse. Vi arbeider nasjonalt og internasjonalt. Det at vi har flere bein å stå på har naturligvis også en fordel.

- Hva med utredninger og vurderinger rundt fremtidens energipriser?
- Dette er et tema vi jobber mye med. Byggene skal holde i minst 50 år, så vi må ha robuste bygg og byggherrene må tåle høyere priser på energi fremover. Vi har gradvis fått aksept på dette, for vi kan ikke legge dagens priser til grunn når fremtidens byggerier planlegges, sier Salvesen.

KanEnergi AS jobber også med bioenergispørsmål og her ligger utfordringen blant annet i å finne frem til hvor mye bioenergi man kan få frem til hvilken pris. Prisen på tømmer til trelastnæringen må være riktig, for at det også skal bli tilgjengelig biomasse til energiformål

- Hva med gass?
- Vi har til nå ikke jobbet spesielt mye med gass i konkrete bygg. Man er helt avhengig av å ha gode distribusjonssystemer oppe å gå først.

KanEnergi AS i Norge har 12 medarbeidere ansatt. Det samme antallet har datterbedriften i Sverige. Selskapene har mange statlige kunder som Forsvarsbygg, NVE, ENOVA og Forskningsrådet. Flere store og små eiendomsselskap står også på kundelisten.

- For øyeblikket er vi bekvemme med situasjonen på alle måter, fastslår daglig leder, Fritjof Salvesen.