Armaturjonsson har i over 40 år vært norsk representant for Georg Fischer JRG i Sveits, som introduserte rør-i-rør på slutten av 70-tallet, JRG Sanipex., og som i dag er den mest anvendte metoden for innendørs vanndistribusjon i Norge.

Kontinuerlig prosess
- Systemet, JRG Sanipex, har gjennomgått en kontinuerlig tilpasning til stadig endrede forskriftskrav og nye markedsmessige ønsker og behov. En viktig endring var innføringen av Nordtestmestoden (NT VVS 129) i 2004 som satte klare krav til alle inngående detaljer samt samspillet mellom disse. JRG Sanipex’ oppfyllelse av disse er dokumentert i Sintef Byggforsk Teknisk Godkjennelse nr. 2464. Ytterrørene, og også medierøret til JRG Sanipex, produseres av Uponor, basert på spesifikasjoner fra Georg Fischer JRG, sier, adm.direktør Kjell Bernt Kalland i Armaturjonsson.

For et par år siden startet rørbransjen i samarbeid med Norner og Sintef Byggforsk et arbeid med å utarbeide ytterligere testkrav spesielt rettet mot ytterrørene i et rør-i-rør-system. De endelige testkravene ble ferdigstilt høsten 2011, og arbeidet har siden den tid pågått med å gå gjennom både innsatsfaktorer og produksjonsteknologi for å tilfredsstille disse kravene.

Positivt resultat
De endelige testene av varerørene ble gjennomført i juni 2012, med positivt resultat. Vår produsent vil starte produksjonen av de nye varerørene i den kommende måneden. De vil omsettes på samme varenummer som før, med sporbarhet ved hjelp av ytterrørenes merking.