Det tradisjonsrike Lillehammer-firmaet gikk konkurs i begynnelsen av juni, men gjenoppstod dagen etterpå i ny drakt. Nå er altså aksjene solgt til GK Norge AS og tidligere eier Geir Fjerdumsmoen sikrer videre, trygg drift. Det siste har vært viktig for den forrige Jørstad-eieren.

Jørstad-konkursen er anslått til nærmere 100 millioner kroner og VVS-grossisten Brødrene Dahl var blant de største kreditorene med sine 16 millioner kroner. Etter at Sparebank 1 Hedmark har tatt sitt, så skal det etter det vi erfarer være lite å hente i selve boet.

Det var 181 som ble rammet av konkursen, men flere av disse fikk nye jobb i det nyopprettede selskapet. Det er uklart hvordan det blir med bemanningssituasjonen etter at GK Norge AS kom på banen denne uka, men det antydes at 130 personer vil være sikret jobb videre.

Jørstad skal etter planen drives videre som et datterselskap i GK Norge. Merkevaren Jørstad skal beholdes. Jørstad ble etablert i 1954.

Geir Bjørke fra GK Norge AS er ansatt som ny administrerende direktør i det nye selskapet, mens tidligere eier Geir Fjerdumsmoen blir med videre. Veteranen skal ha ansvaret for blant annet for det faglige og et markedsmessige i bedriften.

Jørstad kommer til å fortsette med å jobbe både i privatmarkedet og tilby sine tjenester for næringslivet. Lillehammer blir hovedsettet for den nye bedriften slik det alltid har vært og de sju underavdelingene skal etter planen bestå.