- Jeg liker at det skjer noe, innrømmer Jan Gøransson.

Etter en rekke andre jobber opp gjennom årene, blant annet i Purus Joti, så endte Jan Gøransson opp som øverste sjef i selskapet i. Nå går arbeidsdagen med til å tenke på sluk og andre produkter som Purus Joti har, mens fritiden benyttes blant annet til å spille golf og bygge hytte.

Liker å lese Hamsun
- Siden jeg er håndverker opprinnelig og jobbet som det helt frem til 1981, så er jeg glad i å snekre. Det er fin avkobling, mener Jan Gøransson.
Jan Gøransson kobler også av med å lese skjønnlitteratur. Han er glad i å lese Hamsun og andre eldre norske forfattere. Gøransson sitter imidlertid ikke på baken og kun leser bøker, for han trives også godt i skog og mark.

Ut i naturen
- Det å komme seg ut i naturen er deilig. Et kaffebål ved en øy i Børtervann etter en kanotur er bare himmelrike og det samme gjelder det å vandre i fjellet. Jeg har benyttet meg av Den Norske Turistforenings hyttenett i flere år og gått fra hytte til hytte. Norsk natur gir meg inspirasjon.

For å underbygge Jan Gøranssons iver etter å utrette noe. Så har han også vært politiker for Venstre i Ski kommune og han har som pappaer flest hatt mange gjøremål knyttet til barnas interesser.
- Jeg har vært fotballtrener, lagleder, dommer, ishockeysupporter, privatsjåfør, hestestrigler og mye annet. Med tre barn, så går det i perioder med mye tid. Nå har imidlertid golfen og hytteutbyggingen – sammen med kona – overtatt mye av fritiden.

Tillitsverv
Jan Gøransson har i mange år vært en sentral skikkelse i bransjesammenheng. Han er nå styreleder i VPP og i teknisk utvalg i FVV. Tidligere har han vært styremedlem og styreleder i FVV og i Byggkeramikkforeningen.

- Det er viktig å følge med og ha synspunkter innen den bransjen man jobber i, så det er artig å bli spurt om slike tillitsverv, sier Jan Gøransson, som ellers har hatt ekstra travle dager en stund. Markedet for sluk har tatt seg opp og som markedsleder slår det umiddelbart ut i mer arbeid for Gøransson og hans stab.

- Det går bra for oss nå og vi klarer nok våre budsjettmål for i år, så vi er følgelig godt tilfreds med markedsutviklingen for vår del, sier Gøransson avslutningsvis.