- Kvalitet, dokumentasjon, pris og oppfølging vil stå sentralt i våre totalvurderinger, sier administrerende direktør i Comfort, Inger Nerdrum til www.vvsforum.no

I tillegg til å være aktiv synlig på markedssiden, skal det altså lønne seg å være med i Comfort-kjeden. Gode avtaler er en forutsetning for lønnsom drift.

- Våre medlemmer skal dra nytte av disse avtalene, så vi må utnytte stordriftsfordelene vi har, fastslår Inger Nerdrum.

Besøkt alle butikkene
Inger Nerdrum har nå vært øverste sjef i Comfort i ett halvt år. I følge Nerdrum selv har det vært et lærerikt og spennende halvår. Erfaringen hun hadde fra grossistleddet har vært god å ha med seg i bagasjen.

- Jeg har besøkt alle Comfort-butikkene i landet og det har gitt meg det beste grunnlaget for de veivalg vi må ta. I tillegg har jeg samarbeidet med et styre som utviser stort engasjement og så har v mange dyktige mennesker i Comfort-kjeden.

- Oppdaget du store geografiske forskjeller og behov hos Comfortørene?

- Det er enkelte forskjeller på by og land, men samtidig er det overraskende mange likhetstrekk når man ser det store bildet. Vi ser at vi har godt drevne og solide medlemsbedrifter i Comfort. På rundreisen ble jeg tatt vel i mot og alle delte mer enn gjerne sin kunnskap med meg. Det satte jeg stor pris på, sier Nerdrum.

Fornøyd med omsetningen
- Hvordan har omsetning og inntjening vært for Comfort-bedriften så langt i år?
- Vi ligger bra an og de aller fleste Comfortørene har mye å gjøre i sitt daglige virke. Det er selvsagt veldig positivt.

Allerede i august vil Comfort starte den «interne» strategiprosessen med de ansatte på kjedekontoret. Det er en videreføring av strategiarbeidet som har pågått i styret. I følge administrerende direktør er det en flott gjeng og et godt miljø ved kjedekontoret. Nå skal det bygges opp et nytt team i Comfort. I august vil Comfort få en ny Regionssjef Sør i Geir Jansen.

Seminar for de yngre
- Vi er «tett på» og jobber sammen mot felles mål. Comfort skal være et kostnadseffektivt kjedekontor, lover Inger Nerdrum.

- Andre planer for høsten?
- I september starter vi et nytt seminar for fremtidige bedriftsledere. Disse representerer den yngegenerasjon Comfortører. Det vil blant annet bli satt fokus på hvordan hverdagen blir for den som skal lede en rørleggerbedrift og hvordan man oppnår god lønnsomhet.  Tillegg til driftsspørsmål og annen faglig påfyll, så vil de 23 kursdeltakerne få oppleve en ny vri på teambuilding. Det vil bli gøy!

Kompetanseheving
Comfort har for øvrig allerede startet prosessen med å styrke kjedens butikk-konsept. Innkjøpssjef, Kari Setsaas leder PM-rådet, som er et råd som består av kompetente medlemsbedrifter som er viktig med hensyn til produktutvalget i kjeden. Inger Elisabeth Løvstad er Comforts fagansvarlig når det gjelder butikk.
Hun har bakgrunn som industridesigner og har en sentral rolle i utvikling av butikk som faghandel.

- Vi ønsker å styrke fagkompetansen både på butikk og rørleggersiden. Vårt Kick Off i februar neste år blir en arena for kompetanseheving for butikkansatte. Rørleggerne våre er den klart største ressursen og gjennom Teknisk Forum utarbeides det en plan for å styrke fagkompetansen innen teknisk. Vi har flere spennende prosjekter på gang, sier Comfort-sjefen, Inger Nerdrum som er glad for samarbeidsprosjektet kjedene har startet sammen med NRL. Samarbeidet skal forhåpentligvis føre til at flere ønsker å utdanne seg til rørleggere.

- Det er en felles utfordring å få tak i nok kvalifiserte rørleggere, så det er flott at vi alle jobber aktivt med dette og prioriterer rekrutteringen gøyt, mener Nerdum.