- Envistar Top kompletteres nå med en ny størrelse Envistar Top 12, forteller salgssjef i Norge, Lars Lerdalen. Han forklarer at alle moduler på den nye størrelsen er kun 790 mm noe som gjør at aggregatet kan transporteres gjennom trange passasjer som eldre heiser og smale dører.

-Størrelsen er ofte et problem, så dette er et fremskritt og kan forhindre kostnadskrevende plassbygging av aggregatet, sier Lerdalen.

Han oppgir at Envistar Top 12 kan man med en luftmengde på 3600 m3/h og 150 Pa eksterntrykk oppnå SFPv på 1,75 kW/m3/s og en varmegjenvinning på 83 prosent.

-Selvfølgelig fås Envistar Top 12 med det integrerte kjøleaggregatet EcoCooler. Helt trinnløs regulering av kjøleeffekten ned til 900 m3/h, legger han til.

-I anlegg med luftmengde opp til 7200 m³/h passerer det i cirka 70 prosent av tilfellene best med kanalanslutning i toppen, sier han.

Lars Lerdalen sier videre at Envistar Top sparer opp till 75 prosent av golvarealet sammenlignet med en tradisjonell installasjon med kanalanslutninger i gavlene.

-Samtlige størrelser fås med integrert automatikk samt den integrerte kjølingen EcoCooler som har 100 % trinnløs regulering av kjølingen. Dette blir derfor det mest økonomiske og energieffektive løsningen for det tillgjengelige arealet.

Den svenske produsenten IV Produkt AB er en av Nordens fremste produsenter av energieffektive og miljøvennlige ventilasjonsaggregater. Produksjonen foregår i Växjö, midt i hjertet av Småland. Bedriften er privateid, og omsetter for 61 millioner euro. 30 prosent av omsetningen går ti leksport, blant annet inn på det norske markedet gjennom IV Produkt AS i Sørumsand.