Systemet vil gjøre det mulig for Statsbygg å utføre og holde oversikt over de fleste oppgavene knyttet til våre eiendommer på en best mulig måte. Kontrakter på til sammen 17 millioner kroner ble signert i går.

Hvorfor nytt system?
- Dagens løsning for forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av eiendommer er basert på mange separate systemer, og er således utdatert. Ulike løsninger å forholde seg til er krevende både i bruk og i opplæring. Eiendomsdata har mye overlapp, og i dag er det ikke flyt av data fra system til system. Vi har behov for en mer framtidsrettet og moderne løsning, ikke minst for å sikre best mulig service overfor våre kunder, forklarer eiendomsdirektør Frode Meinich.

- Vi vil forbedre og forenkle rutiner og arbeidsprosesser innen de fleste felt i eiendomsforvaltningen slik at vi gjør ting på en smartere måte. Kvaliteten på og tilgjengeligheten til våre data vil bli bedre slik at blant annet våre ledere på alle nivåer kan få pålitelig styringsinformasjon på en enkel og rask måte.

- Vi har nådd en viktig milepæl i prosjektet med anskaffelse av nytt FDVU-system, og vi er sikre på at vi har funnet det beste systemet for Statsbyggs behov. Det ligger mer enn tre års arbeid bak denne anskaffelsen. Nå starter jobben med å tilpasse programvaren og koble den til brukerne.

Om ICEconsult
ICEconsult vant konkurransen med klar margin og hadde høyest score på alle tildelingskriteriene: pris, tilbudt løsning og prosjektgjennomføring. Firmaet ble etablert i Reykjavik i 1990, har et datterselskap i Danmark fra 1997. De har levert dette systemet til en rekke kunder på Island, i Danmark og i Storbritannia. Statsbygg er ICEconsults første kunde i Norge.