Dette tallet er hele 12,6 milliarder høyere enn sist Statistisk Sentralbyrå la frem sine forventninger. Økningen fra forrige kvartals anslag kommer hovedsaklig fra felt i drift og feltubygging, ifølge SSB.

Anslaget for 2011 justeres opp til 152,6 milliarder kroner.

Dette er 19,6 milliarder høyere enn tilsvarende tall for 2010, gitt i 4. kvartal 2010.

"Det oppgitte tallet for 2012 er 33,8 milliarder kroner høyere enn tilsvarende anslag for 2011, gitt i 4. kvartal 2010. Dette indikerer at nedgangen i investeringsnivået i 2010 snur til sterk oppgang i både 2011 og 2012", skriver SSB.

Målt i løpende priser er investeringsanslaget for 2012 det høyeste som er gitt siden Statistisk sentralbyrå startet investeringstellingen i 1985. Det er anslagene for investeringene til felt i drift og feltutbygging som øker mest, sammenlignet med tilsvarende tall for inneværende år.

Anslagene for leting øker moderat, mens investeringstallene for landvirksomhet og rørtransport indikerer en nedgang for disse områdene neste år.

"Den høye aktiviteten som planlegges til neste år kan føre til kapasitetsproblemer i leverandørleddene, og dermed til et kostnadspress i næringen. Dette vil isolert sett kunne gi høyere påløpte kostnader. Men kapasitetsproblemer og økte kostnader kan også føre til lavere aktivitetsnivå enn planlagt ved at prosjekter utsettes, eller legges bort basert på lønnsomhetsbetraktninger. Dette vil bidra i retning av lavere påløpte kostnader. Nettoeffekten av dette er likevel usikker", skriver SSB.