Styret og ledelsen i Intra- gruppen ser positivt på aksjeovertakelsen. Dette vil bringe konsernet videre. Teka Industrial S.A er et selskap som ønsker å eie oss og ikke minst ta vare på det Intra har bygd opp i løpet av 60 år, sier Agnar Tegnander.

Teka arbeider med tilsvarende produkter som Intra, men er på andre geografiske markeder og har en meget større tilstedeværelse i alle markeder utenfor Skandinavia. Sammen øker selskapene markedstilgangen og produktspekteret. Kapitalen styrkes, Intra får bedre tilgang på billigere innkjøp i kraft av størrelsen og økt tilgang til kapital for investeringer. Teka oppnår tilgang til det Skandinaviske markedet gjennom dette oppkjøpet.

Intra Holding AS, som eier produksjons bedriftene Intra AS i Norge, Intra Mölntorp i Sverige og Juvél AS i Danmark, samt salgskontorene Intra Polska i Polen og Intra GmbH i Tyskland er en av Skandinavias ledende produsent av kjøkkenvasker, sanitærutstyr, minikjøkken og baderomsservanter i rustfritt stål.

Eierskiftet representerer ingen dramatisk endring for Intra-gruppen. Den daglige driften skal gå videre som før. Egil Tegnander fortsetter som administrerende direktør etter aksjesalget. Teka vil senere legge fram en langtidsstrategier tilpasset markedet og selskapets plassering i den nye eiergruppen.



Om Intra
Intra-gruppen er en av Skandinavias ledende produsent av kjøkkenvasker, servanter for bad, sanitær produkter og minikjøkken i rustfritt stål. Intras produkter er solgt over hele verden. De største eksportmarkedene er USA, Tyskland og Finland. Det fokuseres på moderne design og de muligheter som ligger i bearbeiding av rustfritt stål gjennom ny og avansert dyptrekkingsteknologi. Intra-gruppen har 229 ansatte og en omsetning på over € 40 millioner.

For mer informasjon besøk: www.intra-group.com



Om Teka:
Teka er en verdensomspennende produsent av husholdningsartikler til kjøkken og baderom, bryggeri og gass containere og elektronikk, med produksjoner og salgsavdelinger over hele verden. Teka er et av de ledende brands for kjøkkenvasker og innbygde hvitevarer innen kjøkkenbransjen med produksjon av høykvalitets hvitevarer for det private hjem og storkjøkken. Teka har 5.200 ansatte og en omsetning på € 1,2 milliarder.

For mer informasjon besøk : www.teka.com