VVS-bransjen er som alle andre bransjer i omstilling og nye tider krever nye tanker. Begreper som BIM, økodesign og energimerking er blant annet noe av det nye man må forholde seg til. Gjennom det faglige programmet i dag og i morgen vil landsmøtedeltakerne få ny og bedre innsikt i en rekke problemstillinger som vil stå på dagsorden i mange år fremover.

I dag vil det bli rettet søkelys mot nettopp økodesigndirektivet. Kirsti Hind Fagerlund, seniorrådgiver i NVE, vil snakke om de krav og de nye muligheter som dette EU-direktivet gir for blant annet VVS-bransjen. Leverandører som NPVEA, OSO og WILO vil fortelle hvordan de vil løse direktivets utfordringer.

Dr. ingeniør, Rasmus Høseggen fra Evotek vil se på den nye energimerkeordningen med et kritisk blikk. Energirådgiver og produktsjef i SEEN Nordic AS, Roy Peistorpet vil ta for seg mulighetene som ligger i energimerkeordningen.

Senere på kvelden er klart for generalforsamling.

Fredagen består av tre sesjoner, hvor en rekke spørsmålsstillinger og faglige utfordringer vil bli berørt. Vi kan nevne BIM på godt og vondt, vannbårne systemer, god ventilasjon er viktigere enn noensinne, hva påvirker SFP-faktoren, VAV-prosjektering og innregulering og hvordan varme opp fremtidens boliger.

For fullt program: www.vvs-foreningen.no/landsmote