Samtidig har Prevent System testet deres nye utløserlokk med innebygd termisk bulb, konstruert for både for sidewall og pendent vanntåkedyser. Lokket er 8mm tykt og 39mm i diameter.

- PS4SW er en lavtrykk vanntåke dyse som dekker inntil 16 kvadratmeter, og er ideell for bruk i sykehjem, hoteller, verneverdige bygg og alle typer boliger.Disse nye produktene representerer en ledende teknologi innen brannvern; svært effektive for å redusere spredning av flammer, senke temperaturen, minimere vannskader og som er estetisk nyskapende, sier markedssjef Henning Holmbakken i Prevent System.

Dysene ble testet i et 8m x 4m rom bygget i BREs brannlab, med to dyser montert langs veggen. Dysene slokket brannen i løpet av 2 minutter på en 30-minutters branntest.

Sidewalldysen er enkel å installere og reduserer rørinstallasjonen. Man får ganske enkle rørkonstruksjoner ved å trekke rør langs en vegg eller over himling i gangen, med dyser plassert på anbefalte 4m avstand. Da unngår man trekke rør i taket , spesielt viktig ved etterinstallasjon og der det er betongtak.

Saken fortsetter under bildet:

PS4SW Tekniske data:
• Vanntrykk 8 bar
• Vannmengde 35 l/m
• K-faktor 12.4
• Vekt: 58g
• Nikkelbelagt messing, lengde 30mm

Utløserlokket er termisk aktivert, og løser ut når temperaturen når bulbens utløsertemperatur nås. Standard temperatur er 57°C, men flere temperaturnivåer er tilgjengelig.