Konferansen fortsetter i dag med et fyldig program.

Konferansen første dag ble sterkt preget av vertskapet. Høgskolen i Oslo (HiO) har lenge gjort seg bemerket med sin nytenkning og sitt nære samarbeid med næringslivet når det gjelder energi og miljø innen ingeniørutdanningen. Etter at høyskolen flyttet til nye lokaler i Pilestredet 35, har den fått på plass laboratorier innen sanitasjon og mikrobiologi samt energi og miljø. Senere i år blir også klimalaboratoriet klart. Alt dette vil bidra til høyst nødvendig ny kunnskap om alle de faktorene som inngår i begrepet innemiljø. Kunnskap som vil bli tatt i bruk av næringslivet for å gi oss et sunnere og mer behagelig innemiljø.

I sin åpningstale fremhevet da også dekan Per Øystein Staff at laboratoriene er mer rettet mot forskning enn mot demonstrasjon. Det vil utvilsomt gjøre arbeidet der desto mer spennende også for studentene.
– Bakgrunnen for dette er historisk sett at vi ville skape noe annet enn tradisjonell ingeniørutdannelse. Vi spurte bransjen om hva de ønsket seg av kandidatene, og det har vært en viktig ledesnor.
Per Øystein Staff fremhevet det fruktbare samarbeidet med Stiftelsen Vekst i oppbyggingen av dette, og samarbeidet med Aalborg Universitet om mastergradsstudiet. Han opplyste at det er gledelig stor søkning til ingeniørutdanningen ved HiO.

Fra onsdagens program, vil vi nevne professor Oddbjørn Sjøvolds foredrag "Næring og Læring hånd i hånd". Oddbjørn Sjøvold og Dr. philos Knut Ragnvald Skulberg hadde henholdsvis første og annen del av et foredrag om "Det gode skolebygg". Det er et høyst aktuelt tema som utvilsom vil bli belyst ytterligere. Andre viktige foredrag var bl.a. "Gir VAV for dårlig inneklima" ved professor Finn Drangsholt, "Identifisering av sopp i bygg" ved høyskolelektor Bente Hellum, og "Glassfasader og inneklimautfordringer"

Vi vil komme tilbake til de mange viktige temaene på Innemiljø 09 med egne artikler. Dette var bare for å minne dem som ikke har meldt seg på om at de har gått glipp av noe.