Imtech er et betydelig selskap innen tekniske installasjoner med hovedanlegg i Gouda i Nederland. Selskapet har ca 19 000 ansatte og en årlig omsetning på 3,3 milliarder euro med virksomhet i Nederland, Belgia, Luxembourg, Tyskland, Storbritannia, Spania og Øst-Europa. Imtech er notert på Eurnextbörsen i Amsterdam.

NVS utfører installasjoner, service og vedlikehold av varme-og sanitærforhold, sprinkleranlegg, industri, kjøling og ventilasjon. Aktivitetene dekker et bredt innen energi-, luft-og klima-teknologi.

- Kjøpet av NVS representerer et gjennombrudd for Imtech. I fjor lanserte vi en strategisk plan for å oppnå en omsetning på 5 milliarder euro i 2012. En mulighet for å oppnå dette er å etablere en sterk tilstedeværelse i det nordiske markedet, en region hvor Imtech ser muligheter, sier Imtechs styreformann René van der Bruggen.

- I et fragmentert nordisk marked tilbyr NVS en plattform for videre ekspansjon i det elektriske anlegget og informasjonsteknologi og kommunikasjon. Faktum er at vi er på terskelen til å fylle en utvidelse i Norden slik vi nylig gjorde i Tyskland, sier han.

Hakan Bergkvist mener at kunder vil dra nytte av et utvidet tjenestetilbud.

- NVS vil også være i stand til å akselerere sin vekststrategi med ytterligere oppkjøp i regionen, geografisk utbredelse og påvirkning av flere disipliner som elektriske anlegg, kommando og kontroll og informasjon og kommunikasjon, sier han.

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen