Rørleggerens problemstilling var i følge grossisten at hett vann under trykk i servant skapet på kjøkkenet, kan potensielt føre til skader, da det tross alt er kunden som er tilstede om noe skulle skje i form av lekkasjer eller lignende. Det skal også ha vært tilfeller der vannlåsene går i fra hverandre i skjøtene på grunn av den høye temperaturen på vannet.

Spørsmålet som stilles er relevant. Det viser seg at så langt har SINTEF Byggforsk ikke mottatt noen tilbakemeldinger om skader på grunn av skolding, eller andre problemer knyttet til produktet. Produktet må bare ikke brukes i forbindelse med personlig hygiene.

Produktet er godkjent i tilnærmet alle europeiske land – også Norge

Veiledningen
- I forskriften sto det tilnærmet samme tekst som i dag, opplyser Alf Furulund hos SINTEF Byggforsk til www.vvsform.no. Furulund er den hos SINTEF som har jobbet mest med akkurat denne saken.

- Hva med Veiledningen?
- I Veiledningen, som skal være forklaringen på forskriften, stod det at «vann til personlig hygiene» ikke skulle ha så høy temperatur at det var fare for skolding eller forbrenningsskade.. Vi var også i kontakt med Direktoratet for Byggkvalitet før sertifikatet ble skrevet.

Blandet med luft
Alf Furulund påpeker at sikkerheten er ivaretatt ved barnesikring og gjentar at tappestedet ikke er beregnet på personlig hygiene.
En annen viktig ting, er at vannet ikke kommer ut i en massiv stråle, men som små kokende vanndråper blandet med luft. Dette gjør at det ikke umiddelbart skjer en skolding, sier Furulund og henviser til produsentene.

Da disse kranene ble sertifisert gjaldt for øvrig TEK 1997. I  TEK 10 er det dog kommet frem et punkt under paragraf 15-6 under Innvendig vanninstallasjon pkt. 2c, ” Tappested for forbruksvann skal ikke ha vanntemperatur som kan forårsake forbrenningsskade”

Hvis man tar kontakt med leverandør, kan man se en demonstrasjonsfilm på akkurat dette. Monteres og brukes kraner med såkalt kokende vann, så skal dette altså ikke brukes til personlig hygiene og det er her tydeligvis skillet går.